Няколко упражнения, които ще подобрят метаболизма ви

2012-04-27 15:23:00
Няколко упражнения, които ще подобрят метаболизма ви
Снимка: sxc.hu

Всеки знае колко важен е метаболизмът. Колкото по-бърз е той, толкова по-малко излишни килограми се лепят на човек. Има най-различни начини за неговото стимулиране – пиене на топла вода с мед рано сутрин, консумацията на грейпфрут преди ядене и т.н. Сега ще ви покажем четири упражнения, които ще ви помогнат да горите повече калории.

 

Повдигане на таза и вдигане на гирички

 

Легнете на постелка, свийте краката си в коленете и опънете ръцете си на нивото на раменете. Вземете по една гира във всяка ръка. Повдигнете гърба и таза от пода, като в същото време свивате ръцете в лактите. По този начин тренирате мускулите на ръцете и таза едновременно. Упражнението е лесно и дава страхотни резултати.

 

Плиометрични упражнения

 

Тези упражнения подобряват кръвообращението и помагат да горите повече калории. Такива упражнения са бързите скокове, слизането и качването от степа и дълбоките клякания. Те дават ефект, но не са подходящи за начинаещи спортисти.

 

Лицеви опори

 

Лицевите опори тренират повечето мускулни групи и не са особено лесни за изпълнение. Има най-различни вариации на това упражнение, но която и да изберете, тя ще е полезна за вас и вашето тяло.

 

 

Упражнения от земя

 

Едни от най-големите мускулни групи се намират в долната част на тялото и затова са подходящи упражнения, които ще са с висока ефективност за ускоряване на обмяната на веществата. Има много упражнения от земя, правете каквито ви допадат, като целта е непрекъснато да увеличавате броя на повторенията за по-добри резултати.

 

Упражнения стил „скално катерене“

 

Тези упражнения ще ви помогнат да станете по-гъвкави и издръжливи. Застанете в поза за лицева опора, свийте крака в коляното и го приближете до гърдите си, все едно ходите, но не отлепяйте дланите от пода. Правете упражнението колкото можете по-бързо, като редуват

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия