Кога човек преминава от един свят в друг

Светът на човека. Какво представлява вътрешната картина-цветна ли е тя или мрачна? Кога и как може да бъде контролирана и защо? Колко  е красиво, когато в тежкия и мрачен живот, който си водил досега, изведнъж светлината в тунела блясва. Как

2010-05-30 19:16:07
Кога човек преминава от един свят в друг
Светът на човека. Какво представлява вътрешната картина-цветна ли е тя или мрачна? Кога и как може да бъде контролирана и защо?

Колко  е красиво, когато в тежкия и мрачен живот, който си водил досега, изведнъж светлината в тунела блясва. Как нещо съвсем мъничко на пръв поглед, без никаква стойност, може да те зарадва и да те накара да се усмихнеш. Този свят от реална мечта, в който си попаднал ,те обгръща с безброй светещи звезди, излъчващи топлина и даряващи красота. Ти стоиш и не не можеш да повярвш,че си там, там някъде при безкрайната свобода на вселената. Така е ,защото ,когато човек се озове в рая, го е страх да не би спокойствието и хармонията да изчезнат  и пред очите му пак да остане само мрак.

Представи  си ,че един ден нещо се случва  и животът ти се изпълва  с тъга. Тъжно ти е , защото си загубил нещо много ценно Мислиш си,че ще ти е много трудно да продължиш живота си както досега. Ти си в един свят изпълнен с лоши мисли и мъка. След време започват да ти се случват красиви неща, които от детска възраст са били в мечтите и фантазиите ти. Тази прелест се превръща в едно цвете около теб,цвете, което те пази да не излезеш от тази хармония и спокойствие, изпълнени с любов и истина. Това е светът, в който си преминал от моментът, в който си би тъжен и в обятията на молитвите си.

Прекрасно  е ,когато се освободиш от  това, което те е подтискало досега. Моментът ,в който намираш сили и подкрепа да станеш свободен. Вече ще имаш възможността сам да управляваш живота си, сам да контролираш постъпките си. Хубаво е да знаеш къде ти е мястото и никой да не ти пречи да си свободен. Тогава, когато осъзнаеш какво е Свобода, преминаваш е всин много по-истински свят.

Топлият  дом може да те пренесе в друг вълшебен свят от миналото. Когато се върнеш за малко и застанеш  пред старата камина, старият изпълнен с цветя двор, голямата презряла череша и всичко ,което те е заобикаляло в онзи прекрасен слънчев ден, мислите ти се обсипват със светли спомени и светът около теб се изменя.

Няма  по-хубаво нещо от това , да  се пренасяш от тук-там, да си спомняш за тогава, да мечтаеш за утре, да се наслаждаваш на този момент. Всички тези мънички светове, в които избираш да си точно сега, променят живота ти. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия