Джей Мелош: 'Животът на Земята не е самовъзникнал, а е пренесен с метеорити от Марс".

Професорът от Аризонския университет Джей Мелош  смята,  че животът на Земята не е самовъзникнал, а е пренесен с метеорити от Марс. Той опира тезата си на последните данни от станцията Феникс, която кацна на Червената планета през ноемв

2011-03-30 14:58:43
Джей Мелош: 'Животът на Земята не е самовъзникнал, а е пренесен с метеорити от Марс
Професорът от Аризонския университет Джей Мелош  смята,  че животът на Земята не е самовъзникнал, а е пренесен с метеорити от Марс. Той опира тезата си на последните данни от станцията Феникс, която кацна на Червената планета през ноември м. г.

„Биологичната размяна между планетите от Слънчевата система досега се смяташе за възможна, но се оказа, че е била неизбежна“, категоричен е проф. Мелош.
Той проучва от години т. нар. геоложки натиск между планетите – откъсването на скални маси от тях и поглъщането им от гравитацията на съседно космическо тяло.

Доказано е, че на Марс геоложките, а и биологичните процеси,  са се развили по-рано от Земята и оттам са политали огромни скали към нашата планета. В „утробата“ си те са носели живи вируси, които са посели тук.

Ударът на метеоритния къс от Марс е бил гигантски и така се е обособила Луната, обяснява Мелош в сайта на НАСА. Катаклизмът се е случил преди 65 млн. години. Тогава на планетата ни са дошли първите марсианци – вируси и бактерии.

От Земята също се разнасят вируси. При кацането на Аполо 12 на Луната е проучен контейнер, оставен 3 години преди това от друга експедиция. Оказало се, че в контейнера са се запазили живи земни микроби. „Явно един от монтажниците на НАСА е имал хрема и микробите са се полепили по апарата“, обяснява проф. Мелош. И те са оцелели на космическата радиация на Луната.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия