Кой е Солон?

Атинският законодател и поет  Солон  е известен  преди всичко като законодател,  той пише елегии и ямби  на политически и социални теми. Те приличат на защита в стихове. Солон е роден около 640 година пр.н.е. в Атина.

2011-10-11 12:29:39
Кой е Солон?
Атинският законодател и поет  Солон  е известен  преди всичко като законодател,  той пише елегии и ямби  на политически и социални теми. Те приличат на защита в стихове.

Солон е роден около 640 година пр.н.е. в Атина.  Произлиза от благородно, но обедняло семейство. Той  се издига до най-високото стъпало и успява да обедини отслабената държава. Отличава се с упоритото желание Атина да възвърне Саламин - преструвал се на луд, за да може да подбуди гражданите да завоюват отново острова, без да попадне под отговорността на строгото запрещение да се говори за него. Солон създава реформа, по-късно преработена от Клистен, която слага началото на демократическото управление в Атина.

Солон е прекарал около 10 години от живота си в Египет, където се е докоснал до тайните знания на египетските жреци. Именно той е преносителят на първоначалната информация за митичния град Атлантида. Жрецът Сонхис дава подробна информация на Солон къде се намира града и подробности около архитектурата и живота там.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия