Едгар Кейси - 'спящият целител'

Американският медиум Едгар Кейси е наре чен ‘спящият целител’. В състояние на транс той можел да съсавя рецепти за всякакви болести, а освен това предсказвал много събития – в това число и убийството на президент

2011-05-27 16:33:08
Едгар Кейси -  'спящият целител'

Американският медиум Едгар Кейси е наре чен ‘спящият целител’. В състояние на транс той можел да съсавя рецепти

за всякакви болести, а освен това предсказвал много събития – в това число и убийството на президента Кенеди, точните дати на началото и края на Втората световна война и др.


Дарбата за лечителство при Кейси се проявила още в детските му години. Чудодейните му рецепти му се явявали насън или по-точно, с странното състояние, в което изпадал отвреме навреме, нещо като транс.


Кейси бил известен в цяла Америка. Въпреки уникалните си способности, обаче, той бил слабо образован човек. Печелел прехраната си като фотограф.


В състояние на тран, с обаче, Кейси поставял диагнози на болести и пишел рецепти за еликсири и микстури, които лекували най-тежки травми и недъзи. Има около 14 000 подобни записи, като стенографка записвала фразите, които Кейси произнасл. Рецептите на Кейси помагали на хората, но той самият нямал идея откъде получава тази информация.


Постепенно при него започнали да идват много хора, както от Америка, така и от цял свят, а той приемал всички. Кейси говорел не само за болежките на своите ‘пациенти’, но и за тяното милано и бъдеще. Той вярвал в реинкарнацията и смятал, че болестите могат да възникнал вследствие на действията на хората от предишни прераждания.


По време на транс, Кейси не само лекувал, но и пророкувал.

Той е предсказал повечето големи стихийни бедствия в периода 1958-98 година. Сред тях за земетресението в Аляска през 1964 година, изригването на вулкана Етна през 1960 и 1971 година...


По отношение на обществените и политически събития, пророкът е предрекъл борсовата криза през 1929 година и последвалата я Голяма депресия; почти точно назовал датите на началото и края на Втората световна война; предвидил е независимостта на Индия, убийството на президента Кенеди, създаването на държавата на Израел, както и краха на комунизма в края на 20-ти век и нормализирането на отношенията между Русия и САЩ.


Едгар Кейси се занимавал с ясновидство и целитество повече от 20 години и починал през 1945 година. За него са написани много книги и изследвания в огромен тираж.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия