Август Айхорн - основател на психоаналитичното обучение,

Австрийският педагог и психоаналитик Август Айхорн е роден във Виена на 27 юли  1878 година. Първоначално е учител  в начално училище в родния си град, а през 1918 година, след Първата световна война, създава образователни центрове за п

2011-07-27 14:04:41
Август Айхорн - основател на психоаналитичното обучение,
Австрийският педагог и психоаналитик Август Айхорн е роден във Виена на 27 юли  1878 година. Първоначално е учител  в начално училище в родния си град, а през 1918 година, след Първата световна война, създава образователни центрове за проблемите на младежта в Долна Австрия. Неговият успех в това начинание кара Анна Фройд да го насърчи  да се запише в психоаналитичното обучение във Виенския психоаналитичен институт през 1922.

По време на Втората световна война Айхорн успява, макар и трудно, да отвори отново Виенското психоаналитично общество , което по-късно е преименувано на "August Aichhorn Gesellschaft".

Август Айхорн се смята за основател на психоаналитичното обучение. Той е запомнен с работата си с непълнолетни престъпници и непривилегировани младежи. Той вярва, че наложената дисциплина и потискане, които се практикуват в традиционните изправителни училища носят малко позитивни резултати.

Айхорн е известен  с интуитивните си таланти в справянето с антисоциалната природа на проблемните юноши и с неговия неортодоксален подход в справянето с агресивните тенденции.

Айхорн е поддръжник на идеята, че има разлика между манифестирана и латентна престъпност, и вярва, че спряното развитие на младите е предвестник на антисоциално поведение. Също така вярва, че тази ситуация е причинена от смущение в ранните взаимоотношения между родители и деца.

Най-известен е трудът на Айхорн ‘Своенравната младост’ от 1925, който все още е прилага

Айхорн умира на  13 септември 1949 година в Ню Йорк. .
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия