Основни задачи на науката за Процесите и Апаратите в Биотехнологията и Биотехнологични линии (етапи)

4 са основните задачи на науката за Процесите и Апаратите в Биотехнологията. - Първата основна задача включва създаването, проектирането на нови апарати, които ще служат за осъществяването на нови или вече съществуващи процеси в Биотехнологията. То

2011-06-29 16:04:30
Основни задачи на науката за Процесите и Апаратите в Биотехнологията и Биотехнологични линии (етапи)
4 са основните задачи на науката за Процесите и Апаратите в Биотехнологията.
- Първата основна задача включва създаването, проектирането на нови апарати, които ще служат за осъществяването на нови или вече съществуващи процеси в Биотехнологията. Това е изключително трудна задача, чието осъществяване изсиква много умения, средства и опит.
-  Втората основна задача включва усъвършенстване, оптимизиране на апарати, които вече са налични и ще се използват за вече съществуващи процеси в Биотехнологията. Тази задача е сравнително по-лесна от първата, тъй като не изисква толкова много изследвания и средства, но все пак също изисква много опит.
- Третата основна задача е свързана с мащабирането на системата, тоест промяна на нейните линейни размери - мащабен преход. При този мащабен преход системата променя своето поведение.
- Четвъртата и последна задача на науката за Процесите и Апаратите в Биотехнологията е свързана с оптимизирането на системата на управление.

Биотехнолигична линия - състои от апарати и процеси, които са свързани помежду си много силно в линейна структура, тоест, за да може да се осъществи всеки следващ процес, трябва вече да е приключил предишния такъв. Биотехнологичната линия трябва да осигури продуктът, който ние целим да получим чрез нея.

Етапи в Биотехнологичната линия:
I. Подготовка на суровината, която ще бъде използвана по време на технологичния процес.
II. Протичане на същинския процес, тоест трансформация на веществата.
III. Разделяне на продукта, който целим да получим в чист вид.
IV. Придаване на комерсиален вид на получения продукт в чист вид.
От всички етапи на Биотехнологичната линия има отпадък, част от който би могъл да се използва за целите на някакво друго производство. Останалата част е токсична. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия