Новите приключения на тримата братя и златната ябълка



2010-06-07 19:05:44
Новите приключения на тримата братя и златната ябълка
Навярно си спомняте приказката „Тримата братя и златната ябълка”. Сега ще имате възможността да се насладите на нови и интересни случки с тези и още други герои.

      Една ранна пролетна утрин Ламята се събудила от досадните за нея птичи песни. Подсмихнала се, защото вече знаела какво ще закуси - птички, разбира се! След миг наоколо настанала тишина... Чувало се само доволното ръмжене на чудовището.

      В това време тримата братя също закусвали с жените си Пепеляшка, Снежанка и Спящата красавица. Пък и храната им била съвсем обикновена - печено свинско с японски ябълки и червено чилийско вино. След като се нахранили, братята отишли на обичайна проверка в строго охранявано помещение, в което се намирала златната ябълка. След толкова много изминали години, те не подозирали, че точно в този ден тяхната „приятелка” Ламята отново ще се опита да вкуси от безценния плод.

      Халата била намислила да навести тримата братя, но понеже била стара, се страхувала да иде сама. Извикала на помощ братовчедите си дракони, но те отказали, защото имали неотложна работа, свързана със защитата на страната им от хуните. Тогава страшилището решило, че може да се справи само и подготвило екипировката си. Първо наточило зъбите и ноктите си, после изпило специална отвара за свръхсили, действаща през целия ден. Отварата била направена лично от Крали Марко, който бил съсед на Ламята, и затова без съмнение била качествена.

      Ламята извадила делтапланера си. Тя била доста възрастна, на около 2500 години, и нямала възможност да лети дълго време сама. Някъде около 10,42 тя прелетяла над билото на планината и вече виждала къщата на тримата братя. С последни сили тя се опитала да задвижи делтапланера с дъха си. Но явно се била поувлякла, защото за нейна беда следващата струя въздух била огнена. Върху платното на превозното средство се появила огромна дупка и чудовището започнало да пада все по-бързо и по-бързо. Докато Ламята разпери старите си криле за полет, се сгромолясала на земята. Явно лошият късмет бил с нея в този ден, защото тя била паднала точно върху склона на планината и се затъркаляла стремглаво надолу. Когато най-после стъпила здраво на земята, мъките й престанали. Озовала се точно пред къщата на отколешните си познати - тримата братя.

      От страхотния шум, който се вдигнал, мъжете се стреснали и изтичали на двора, за да видят какво става. За тяхно успокоение не видели нищо подозрително. Но силно се заблуждавали - изпитата отвара имала способността да направи Ламята невидима. Така тя бързо се вмъкнала в дома на братята, докато те се озъртали отвън за възможна опасност. Но Ламята не знаела, че братята имат съпруги. Добре че ги забелязала, преди да почне да тършува из къщата, и лекичко се промъкнала покрай тях.

      Тъй като Ламята била не само стара, но и непохватна, докато търсела златната ябълка, се омотала в една завеса и паднала с нея. Като по чудо се отворила вратата на тайна стаичка. Ламята поискала да влезе вътре, но била толкова дебела, че с голяма мъка се промушила през отвора. Понеже се била запъхтяла, от устата й излизал дим. Това било добре за нея, тъй като заради дима забелязала хилядите лазерни лъчи ниско над земята в стаичката. Страшилището преминало успешно през стаичката и стигнало до стъклен сейф, където се намирала златната ябълка. Ламята разбила стъклото, извадила ябълката и сладко я изяла.

      Чудовището нямало много време, защото силите го напускали. То тръгнало да излиза обратно, но по средата на пътя си отново станало видимо. Задъхано преминало през вратата, но кой го чакал там? Тримата братя и съпругите им. Халата не знаела какво да направи, защото се уплашила истински. Но за нейно голямо учудване, строгите лица на хората се покрили с приветливи усмивки. Ламята зинала от учудване и била съвсем объркана.

      Тогава братята и разказали, че старото ябълково дърво е вече в подобрен вариант. То раждало златни ябълки всеки ден. А ябълката в тайната стаичка била поставена нарочно, защото била генетичен експеримент. В нея се съдържала човешка ДНК.

      Изведнъж Ламята започнала да се променя - тя станала по-ниска, лицето й се изменило до неузнаваемост и заприличало на човешко. Накрая Ламята се превърнала в млад и строен момък! Братята много се зарадвали, че научният им опит бил успешен.

      В този ден на гости им била дошла принцеса Фиона. Тя се влюбила в този хубавец и не след дълго се оженили.

      Така тази приказка най-после получава щастлив край... и то какъв! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия