Забраняват използването на емотиконите праскова и патладжан

Вижте каква е причината

2019-10-31 16:30:00
Забраняват използването на емотиконите праскова и патладжан
Снимка: Pixabay

Хората, които използват емотиконите на праскова и патладжан за провокативни постове, намекващи за сексуален акт, ще бъдат баннати от социалните мрежи Facebook и Instagram.

 

Емотиконите на плодът и зеленчукът често се използват като начин на обозначение на полови органи и затова се е стигнало до такова решение.

 

Използването на такива емотикони, в комбинация на някакво сексуално послание, вече ще е забранено, според новите правила и стандарти на Facebook, съобщават от "The Sun". Въпросните емотикони няма да могат да се използват и за цензуриране и закриване на определени места по тялото, когато потребителите постват гола снимка във Facebook или Instagram.

 

Снимка: Pixabay

 

Ако нарушите тези правила, акаунтът ви може да бъде премахнат. От Facebook казват, че това се прави превантивно, за да не се появява съдържание в сайта, "което улеснява, окуражава и организира срещите с цел секс".

 

Постовете с такива емотикони ще бъдат премахвани, само ако емоджитата се ползват в преносен смисъл и има някакво сексуално послание или намек - други подобни емотикони, провокативен текст, разголени снимки и т.н.

 

Не търсете информация за Каролайн Флак

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия