Instagram вече няма да показва броя лайкове?

Ето какво предполагат изследователи

2019-04-24 13:30:00
Instagram вече няма да показва броя лайкове?
Снимка: Pexels

Instagram може вече да не показва колко хора са лайкнали определена снимка. Социалната мрежа е много популярна сред младите - там те споделят сладки селфита, снимки от партита, фестивали, събития, тренировки, както и снимки на любими места, ястия, напитки, домашни любимци и т.н., а и да следят любимите си знаменитости.

 

Но може да бъде и опасна, както неведнъж са казвали звезди като Хейли Бийбър и Лейди Гага. Instagram влияе зле на психичното здраве, самооценката и самочувствието, тъй като младите редовно се сравняват със звездите или дори с приятели. Често снимките в мрежата са доста обработени, което създава нереалистични очаквания.

 

Тези негативни ефекти може да са причината Instagram да започне да крие колко души са харесали определена снимка. Изследователят Джейн Уонг забеляза, че Instagram разработва нови опции. В пост в Twitter Уонг отбелязва, че може би вече ще бъдат показани само част от хората харесали дадена снимка в мрежата.

 

Ще бъдат изброени някои от потребителите, които са я харесали и ще пише "и други". Така няма да се знае точната бройка на лайковете. Единствено човекът, който е постнал снимката, ще вижда броят лайкове.

 

Смята се, че така хората ще се съсредоточат над самия пост и неговия смисъл, а не само над броя събрани харесвания.

 

Младите изоставят Facebook

 

Изчислиха най-доброто време за постове в Instagram

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия