Приложението Real Talk: Тийнейджъри говорят свободно за секса и пубертета

Ето какви са ползите от приложението

2018-10-04 10:30:00
Приложението Real Talk: Тийнейджъри говорят свободно за секса и пубертета
Снимка: Pixabay

Тийнейджърите имат много въпроси за секса, но не знаят към кого да се обърнат за отговори, защото често се чувстват неудобно да говорят с по-възрастен роднина или учител. Залагат повече на това, което могат да прочетат в интернет, по списания или да чуят на специални часове, посветени на сексуалното образование. Това обаче не изчерпва интереса им към темите, свързани с половия живот, развитието на тялото, връзките с противоположния пол и т.н.

 

Те вече ще могат да разказват своите истории, да говорят за проблемите си и да задават въпроси, без да се притесняват - чрез новото мобилно приложение Real Talk. То създава "безопасно за тийнейджърите място в онлайн пространството, където може да се провеждат важни разговори и да се осигурят знания за сексуалното здраве", посочват от Teen Vogue.

 

Как точно работи то? В него има търсачка и разработчиците получават информация за това какво искат да разберат младежите. Така те слагат много информация по темите. Разработчиците молят потребителите да предоставят и своя информация, да разкажат собствени истории и така после избират кои истории да се появяват в приложението, когато някой търси информация по подобна тема. Може това да е нещо свързано със сексуалността, с пубертета, с връзките и отношенията и т.н.

 

Всяка история е придружена с достоверна и научна информация по въпроса, често писана от експерти, медицински лица, за да е сигурно, че тийнейджърите получават верни и точни сведения и факти.

 

Младите се чувстват по-комфортно, когато четат истории, писани от връстници и водят искрени разговори с хора на тяхната възраст, които преживяват същото. За някои от учениците е по-неудобно да обсъждат такива теми лице в лице, в класната стая или с познати и близки.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия