Всичко, което трябва да знаем за новите Samsung Gallaxy S8 и S8+

Какво представиха от технологичния гигант?

2017-03-30 12:00:00
Всичко, което трябва да знаем за новите Samsung Gallaxy S8 и S8+
Снимка: Reuters

Samsung Electronics Co. е наясно, че трябва да впечатли с новия си флагмански смартфон.

 

Освен да се увери, че джаджата няма да причини телесна повреда, компанията го снабди с множество нови функции: по-високи, извити екрани, криптирано разпознаване на лицето, по-дълбоки цветове на дисплея, цялостна система за гласов контрол и способността му да се превърне в настолен компютър.

 

 В сряда Samsung официално представи новия Galaxy S8 и S8 Plus и изглежда може със сигурност да твърдим, че получихме това, което очаквахме. Липсата на хоум бутон; новия AI помощник; панел без рамки, извити екрани; дактилоскопични сензори - всички изтекли информации се оказаха верни. Но онова, което в крайна сметка е по-важно, отколкото липсата на изненади, са амбицията и доброто изпълнение.

 

След възхода и падението на Galaxy Note 7 Samsung трябва спешно да докаже, че може прави и безупречни смартфони. Е, отсега не може да сме сигурни, че са безупречни, но S8 и S8 Plus са прекрасни и пълнофункционални устройства и поне засега изглежда, че добрите неща със сигурност компенсират слабите.

 

 

 

The Galaxy S8 идва в два размера, стандартен 5,8-инчов дисплей и по-голяма версия Plus с 6,2-инчов екран. И двата са по-големи от iPhone 7 и iPhone 7 Plus, основната конкуренция в момента, докато се очаква американският Apple Inc. да пусне нови интересни модели iPhone по-късно през тази година. В съответствие с тенденциите на пазара на смартфоните, новите устройства на Samsung са с по-тънки рамки около дисплея и са извити по четирите краища. Предварителните поръчки ще започнат скоро след представянето – на 21 април.

 

Устройствата ще се предлагат в пет цвята: Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще се появят на пазара на 21 април в цветовете Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue и Maple Gold + слушалки AKG by Harman в пакета. Galaxy S8 е оборудван с подобрена 8-мегапикселова F1.7 предна камера със смарт автофокус и 12-мегапикселова F1.7 Dual Pixel основна, за добри снимки при слаба светлина, зуум и снимки без замъгляване, с подобрена обработка на изображенията.

 

Апаратите идват с висока производителност, като Galaxy S8 разполага с първия в индустрията 10nm чип, осигурявайки повишена скорост и ефективност. Устройството поддържа Gigabit LTE и Gigabit Wi-Fi свързаност до 1 Gbps, за да могат потребителите бързо да свалят файлове, независимо от размера им.Телефонът идва още с IP68 сертификат за устойчивост на вода и прах, поддръжка на MicroSD карта до 256GB, функцията Always Оn дисплей и вВъзможности за бързо и безжично зареждане.

 

Онова, което привлича вниманието на анализаторите, е Bixby - интерфейс, който помага на потребителите да се възползват максимално от своето устройство. Новият Bixby бутон осигурява лесен достъп и навигация между услугите и приложенията с прости команди, активирани от глас, докосване, текст или изображение. Първоначално гласовата функция на Bixby ще интегрира няколко стандартни приложения и функционалности на Samsung, включително Камера, Контакти, Галерия, Съобщения и Настройки, като в близкото бъдеще възможностите му ще бъдат разширени с още приложения на компанията и външни разработчици.

 

Възможностите за контекстуално разбиране позволяват на Bixby да предлага персонализирано съдействие въз основа на това, което интерфейсът научава за вашите интереси, състояние и локация.

 

Още можете да прочетете в Investor.bg

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия