Американският технологичен концерн Google ще представи новата версия на своята операционна платформа Android Wear - Android Wear 2.0, на 9 февруари. Това обяви обикновено добре информираният технологичен блогър Evleaks в туит.

 

Досега Android Wear на Google до голяма степен не представляваше интерес за производителите, защото всички бяха в очакване на новата ѝ голяма версия, която трябваше да се появи първо през септември 2016 г., а след това - в края на миналата година.

 

 

Според Еван Блас Google ще представи финално софтуера на 9-ти февруари, а това означава, че е възможно още тогава да видим първите умни часовници с новата версия на операционната платформа.

 

Иначе от месеци се говори за два модела, които Google готви съвместно с хардуерни партньори. Освен тях не е изключено скоро да бъдат представени и други модели.

 

Според ZDnet Android Wear OS ще получи голям ъпдейт, като ще е възможно чрез вградения Play Store да се свалят директно приложения на устройствата, а по този начин се елеминира нуждата от смартфон. Google ще добави виртуална клавиатура, нов лаунчър на приложения и нови възможности за Wi-Fi приемане.

 

По-рано през годината Google потвърди, че Android Wear 2.0 ще поддържа Android Pay за Android или iOS.

 

Според 9to5Google апаратите, които ще получат актуализацията, са тези от линията Moto 360, Fossil, Sony, Asus и др.

Автор: Ралица Солакова