Кои са най-желаните технологични подаръци за Коледа тази година

2016-12-21 13:59:00
Кои са най-желаните технологични подаръци за Коледа тази година
Снимка: iStock

Миналата седмица Airpods на Apple – дългоочакваните безжични слушалки, представени на събитието на iPhone 7 през септември, миналата седмица най-накрая бяха пуснати за продажба в онлайн магазина на компанията, припомня Statista.

 

Първоначално планирани за октомври, технически проблеми принудиха Apple да отложи старта им толкова много, че в един момент дори изглеждаше малко вероятно това да се случи през 2016 г. Въпреки че успя да го направи навреме за празниците, Airpods вероятно няма да е често срещан подарък под коледните елхи. След като се появиха в Apple Store миналата седмица, изчисляваното време за доставка бързо скочи от дни до няколко седмици, което показа твърде ограничено предлагане.

 

Пропускането на коледния сезон за пазаруване е огромна загуба за Apple, особено след като слушалките явно са изключително търсени тази година, както показва графиката. Според проучване на Асоциацията за потребителски технологии слушалките са най-исканият технологичен подарък през 2016 г. 40% от анкетираните казват, че планират да купят слушалки за подарък тази година, с което те получават сериозна преднина пред втория по популярност технологичен подарък за годината – смартфоните.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия