Ново мобилно приложение показва туристически обекти и хотели в България

2016-12-19 17:54:00
Ново мобилно приложение показва туристически обекти и хотели в България
Снимка: iStock

България ще може да популяризира туристическия си продукт и чрез единна платформа и мобилно приложение към нея - I Love Bulgaria. Иновативният продукт бе представен вчера от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на английска технологична компания, която е разработила продукта.

 

„Фокус в националната ни програма за реклама е дигиталният маркетинг, а платформата, която представяме днес, предлага някои от най-съвременните му компоненти“, каза Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.

 

Платформата може да бъде свалена и като мобилно приложение през всеки смарт телефон.

 

„С тази платформа обединяваме всички елементи на туристическия сектор на едно място – туристически обекти, места за настаняване, заведения за хранене и всички съпътстващи услуги“, посочи Ангелкова.

 

В приложението са включени 100-те национални туристически обекта.

 

Пилотно продуктът бе пуснат в две регионални негови версии – за Добрич и за Варна. Днес вече и двете са част от националната платформа, като предстои и множество други общини да бъдат включени.

 

Идеята е апликацията постоянно да се актуализира и запълва с още нови места.

 

Всеки ще може да види на телефона си кои от туристическите обекти са най-близо до него. На самите обекти пък ще има табела с баркод, който се сканира с помощта на приложението и така се включа видео и аудио гид.

 

“От днес започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони“, обясни Николина Ангелкова.

 

Туристът, освен че получава информация за обекта, който е посетил, печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди. В световен мащаб опитът показва, че това мотивира хората да пътуват и провокира по-голям интерес, обясниха от фирмата-разработчик на платформата.

 

Както платформата, така и информацията за всеки от обектите, ще са достъпни на 12 езика.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия