Apple отправя поглед към умните очила

2016-11-17 14:29:00
Apple отправя поглед към умните очила
Снимка: Reuters

Apple обмисля да се насочи към производството на "умни" очила и вече е говорила за проекта с потенциални доставчици, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

 

Очилата ще показват изображения, както и друга информация, и ще поддържат възможност за разширена реалност, допълват те.

 

Главният изпълнителен директор Тим Кук, който се бори със спада в продажбите на iPhone през последните тримесечия, по-рано тази година заяви, че компанията ще продължи да инвестира значително в разширена реалност.

 

 

Apple, най-голямата технологична компания в света, е поръчала малък брой дисплеи за тестване, но не е планирала производство в големи обеми, посочват още източниците.

 

Компанията е отказала да коментира въпроса.

 

Този ход може да превърне Apple в поредната технологична компания, която се насочва към все по-привлекателния пазар на умни очила.

 

Alphabet спря да развива своите очила Google Glass и дори спря акаунта, свързан с тях, по-рано тази година, слагайки край на опитите си да популяризира скъпите устройства сред потребителите.

 

Очилата се радваха на значително внимание, когато бяха пуснати през 2012 г., но бързо се сблъскаха с проблеми със слабото си представяне и с притесненията относно сигурността при записването на видео.

 

Snap, която стои зад популярното приложение Snapchat, също пусна свои слънчеви очила за заснемането на видео наскоро.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия