Facebook Messenger ще позволя да се плащат стоки и услуги онлайн чрез ботове

2016-09-13 14:17:00
Facebook Messenger ще позволя да се плащат стоки и услуги онлайн чрез ботове
Снимка: iStock

Приложението на Facebook за съобщения, което вече има 1 млрд. потребители, въвежда нови възможности, които ще позволят да се плаща за стоки и услуги чрез Messenger или чрез „ботове“, или чрез автоматизирани програми, които използват приложението за съобщения, съобщава Ройтерс.

 

По време на конференцията TechCrunch Disrupt Дейвид Маркъс, вицепрезидент на социалната мрежа, заяви, че компанията вече работи с редица доставчици на платежни услуги, като PayPal, Visa, Mastercard, American Express и Stripe, за да въведе тази възможност.

 

 

Facebook постоянно променя своя Messenger. През април приложението представи чат ботовете, софтуер, задвижван от изкуствен интелект, който може да изпълнява прости задачи. Например ботът 1-800 Flowers позволява на потребителя да поръчва цветя, без да излиза от приложението Messenger или без да се ангажира с друго човешко същество.

 

По време на конференцията за разработчици на Facebook F8 през април Маркъс заяви, че голямата цел на концерна е да се създаде един продукт, който да е централна част от ежедневието на хората.

 

Към юли в Messenger вече има повече от 30 хил. чат бота, разработенни от обявяването на възможността през април насам. През май техният брой бе 10 хил., а през юли - 11 хил. Тъй като все повече функционалности намират пътя си към приложението, Маркъс заяви, че дългосрочната идея е „животът в Messenger да стане по-организиран".

 

Дискутирайки други аспекти на приложението, Маркъс заяви, че Facebook вече има над 300 млн. месечно активни потребители на услугата за гласово и видео повикване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия