Samsung изтегля от пазара Galaxy Note 7?

2016-09-02 10:59:00
Samsung изтегля от пазара Galaxy Note 7?
Снимка: Reuters

Технологичният гигант Samsung Electronics обмисля изтеглянето на своя нов флагман Galaxy Note 7 на фона на твърденията, че част от телефоните от този модел са се запалили след проблеми с батерията, твърди източник на Ройтерс.

 

Източникът, пожелал анонимност, тъй като обсъжданията на въпроса не са приключили, твърди, че фирмата все още обсъжда подробности относно в какъв срок ще се случи изтеглянето на устройствата и колко от тях ще бъдат засегнати от тази мярка.

 

 

Samsung отказа да коментира всеки план за изтегляне на високия клас устройство, който е обект на онлайн оплаквания от потребители, които твърдят, че телефоните им са се запалили докато са се зареждали. Въпреки че анализаторите очакват проблемите с Note 7 бързо да бъдат решени, това може да окаже негативно влияние върху възстановяването на мобилния бизнес на фирмата, след низ от продуктови успехи, които върнаха част от пазарния дял на компанията.

 

Въпреки че анализаторите очакват проблемите с Note 7 бързо да бъдат решени, това може да окаже негативно влияние върху възстановяването на мобилния бизнес на фирмата, след низ от продуктови успехи, които върнаха част от пазарния дял на компанията.

 

Южнокорейската компания възлага надежди, че Note 7 ще запази набраната инерция и ще има силни продажби през втората половина на годината, изправяйки се срещу конкурентното устройство, което се очаква Apple да представи през следващата седмица.

 

В сряда Samsung заяви, че е спряла доставките на новия телефон до трите най-големи южнокорейски телекома, както и че доставките ще се забавят заради допълнителни тестове на качеството на продукта.

 

Фирмата не разкри какви точно проблеми може да е открила в смартфоните, които бяха пуснати в Южна Корея и други пазари на 19 август и бяха добре приети от критиците.

 

Инвеститорите изтриха 7 млрд. долара от пазарната капитализация на Samsung Electronics в отговор на отлагането на продажбите на Galaxy Note 7 в четвъртък, но настроенията се подобриха в петък.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия