Xperia X Performance – снимане за под секунда

2016-08-18 13:59:00
Xperia X Performance – снимане за под секунда
Снимка: Sony

Най-бърза до момента камера на Sony вдъхновява собствениците на топмодела от новата серия смартфони на Sony - Xperia X Performance да снимат както никога досега. Камерата преминава от режим на готовност в режим на снимане за по-малко от 0,6 секунди. Благодарение на бързото стартиране, на свръхбързия хибриден автоматичен фокус и на по-бързото обработване на изображенията всеки може да заснеме дори и най-спонтанните моменти. Заснемането става за по-малко от 1 секунда, а камерата може да прави изключителни селфита дори при ниска осветеност.

 

С подобрения софтуер дори неопитните в снимането ще се превърнат в профита – трябва само да изберат обекта на екрана и той ще бъде проследен. Когато той се движи, с него се движи и фокусът. И когато се снима, обектът е на фокус и ще бъде уловен в детайли.

 

 

Апаратът предлага и изключителен дизайн – висококачествени материали, стилна и модерна визия, унифициран и гладък метален корпус със заоблен стъклен панел.

 

Може би най-важната характеристика обаче е изключително мощната оперативна дейност, благодарение на процесора Snapdragon 820, създаден за работа на високи обороти, който гарантира гладко и детайлно стриймване на музика и видео и по-бързо сваляне на съдържание.

 

Sony е известна и с добрите батерии и тук няма изненади. Апаратът предлага дълго издържаща батерия; иновативно Qnovo адаптивно зареждане, режим STAMINA /удължава времето за ползване на телефона при спешна нужда, като ограничава определени функции без това да се отразява на основните функции на телефона/ и бързо зареждане.

 

Разбира се, не липсва сензорът за пръстов отпечатък, а моделът разполага с IP65/IP68 сертификат за прахо- и водоустойчивост.

 

Батерията на X Performance е с капацитет от едва 2700 mAh - по-малко от стандартните за високия клас през тази година 3000 mAh, но пък Sony обещава до 2 денонощия живот и за този модел.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия