Кои са най-популярните мобилни приложения в света?

2016-07-04 16:45:00
Кои са най-популярните мобилни приложения в света?
Снимка: iStock

Потребителите на смартфони в САЩ прекарват все повече време в ползване на мобилни приложения отколкото преди, коментира Statista. Средно те прекарват над 40 часа на месец в използване на любимото си приложение. Междувременно броят на апликациите, които използват, остава общо взето без промяна в сравнение с 2012 г. Явно вълшебното число е 27, когато става въпрос за това от колко приложения се нуждаят хората.

 

Кои приложения обаче се използват най-често на глобално ниво? Според данни на SensorTower, представени от ReCode, има няколко изненади, когато става въпрос за най-популярните приложения в света. Големите играчи като Google, Facebook и Twitter доминират сред глобалните сваляния на приложения през май. Facebook притежава четири от петте най-сваляни приложения в света: WhatsApp, Messenger, Facebook и Instagram. Snapchat е единственото приложение в топ 5, което не е собственост на Марк Зукърбърг. На първо място е WhatsApp, което има 41,2 млн. сваляния през май.

 

Интересно е, че ако резултатите в броя на свалянията между първите пет приложения са сравнително близки, разликата между Instagram (5-та позиция с 25,6 млн.) и YouTube (6-та позиция с 12,5 млн.) е двойна. На последно място в класацията пък е Netflix с 7,5 млн. сваляния.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия