Instagram добавя функция за превод от чужд език

2016-06-28 17:02:00
Instagram добавя функция за превод от чужд език
Снимка: Pixabay

Веднага след като разкри, че вече има 500 млн. потребители, Instagram обяви, че добавя нова функция, за да помогне на хората от цял свят, които ползват услугите ѝ, да се разбират по-лесно, пише Engadget.

 

Мобилното приложение ще се сдобие с инструмент за превеждане „през следващите месеци“. Когато това се случи, потребителите ще виждат в приложението линк „See Translation” (“Вижте превода“ - бел. ред.). Целта е хората да знаят точно какво гласят биографиите, описанията или коментарите, оставени от другите.

 

 

"Oбщността на Instagram се разрасна по-бързо и стана по-разпространена в света, отколкото сме си представяли. Вълнуваме се, че скоро ще можете да разбирате цялата история на момента, без значение какъв език говорите“, обявиха от компанията.

 

В момента приложението поддържа 24 езика.

 

Други социални мрежи като Twitter, например, предлагат подобен метод за превод, който е синхронизиран за потребителите от цял свят. Въпреки че Instagram посочи, че функцията все още не е стартирала официално, при някои потребители тя е активна, така че може да не отнеме много време, докато стигне и до вас.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ДОТА
преди 7 години

то не е трудно да се преведе там, 99% ползват две думи на кръст


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия