Samsung пуска телефони с огъващи се екрани догодина?

2016-06-07 15:34:00
Samsung пуска телефони с огъващи се екрани догодина?
Снимка: Reuters

Samsung Electronics обмисля представянето на два нови модела смартфони, които ще разполагат с огъващи се екрани, като едното устройство ще има дисплей, който се огъва наполовина, предава ертъBloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

 

Телефоните ще използват OLED екрани, които ще бъдат представени на пазара в началото на 2017 г., коментират източниците, пожелали анонимност. Вероятно това ще даде на Samsung предимство пред Apple. 

 

Вторият модел на Samsung ще има 5-инчов екран, когато се използва като телефон. Той ще се разгръща до екран от над 8 инча, подобно на таблет.

 

 

Samsung, която е най-големият доставчик на OLED панели за мобилни продукти, е пионер в развитието на нови формати за екрани със своя извит дисплей за смартфоните Edge. Използването на напреднала технология за екрани може да помогне на компанията да си върне клиенти, насочили се към Apple, както и да стимулира приходите си, които се сринаха през последните две години.

 

Под кодовото име „Project Valley” Samsung може да разкрие и двете нови устройства през февруари, когато се провежда Mobile World Congress в Барселона, посочва единият от източниците. Така Samsung ще има предимство пред iPhone на Apple в използването на OLED окрани, които може да бъдат пуснати по-късно през 2017 г., допълва източникът.

 

Освен това компанията може да кръсти следващата версия на Note “Note 7”, пропускайки Note 6. Целта на този ход е да съвпадне с линията телефони Galaxy S, посочва друг източник. Samsung не планира да продава новите сгъваеми екрани под името Galaxy S, разкрива още той.

 

Компанията е отказала да коментира темата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия