И технологичните компании се пошегуваха по случай 1 април

2016-04-01 13:20:00
И технологичните компании се пошегуваха по случай 1 април
Снимка: Google

Отново е 1 април и отново, както обикновено, Google приготви нещо различно, като сега преобрази своята картова и навигационна услуга Google Maps в духа на диско културата от 70-те години. Само за днес услугата дори е преименувана на Groovy Maps.

 

Ако влезем в нея, също ни чакат изненади. Човечето, което се движи в Street View и което може да местим, известно с името Пегман, днес е с диско прическа и брада, както и с класически дискотечен лилав костюм от 70-те. В мобилното приложение има и възможност да се посети т.нар. Funky Town. Профилът на Maps в Twitter също е преобразен с диско топка като лого на картите. Той публикува различни диско рефрени, тематични гифчета и друго закаличво съдържание.

 

Пегман днес е с диско прическа и брада, както и с класически дискотечен лилав костюм от 70-те.

 

Засега изглежда, че това е всичко от компанията за първи април, но ако се доверим на историята, знаем, че компанията винаги добавя много скрити възможности, които се откриват от по-наблюдателните потребители.

 

Преди две години Google отиде далече, превръщайки Google Maps в играта Покемон. Потребителите трябваше да открият всички 151 покемони и в замяна получаваха специални визитни картички.

 

Миналата година пък можеше да се играе играта Pack-Man в Google Maps.

 

Сред другите първоаприлски шеги на компаниите интересна е Voda-Drone на Vodafone. Телеком компанията обяви, че ще пусне в продажба дронове, които пък ще увеличат покритието ѝ в Австралия до 97% от територията.

 

Авиокомпанията Virgin Australia пък обяви, че пуска специална детска класа в самолетите си. Там ще могат да се возят само деца, да ритат седалките пред тях и да тичат из салона.

 

Oбявяването на първоаприлска шега още на 31 март обаче е нещо необичайно. А друго, освен шега, не може да бъде мистериозното число 8, което Samsung Mobile публикува в четвъртък в Twitter и Instagram. 

 

Останалата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ina.ivanova
преди 8 години

Забавно


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия