6 неща, които НЕ бива да правиш във Facebook, когато си обвързан

2016-01-11 16:16:00
6 неща, които НЕ бива да правиш във Facebook, когато си обвързан
Снимка: iStock

Без значение дали харесваш или не социалната мрежа Facebook, тя оказва много голямо влияние както на ежедневието ти, така и на връзката ти. Някои двойки не спират да парадират с взаимоотношенията си и да качват снимки и статуси с цел да натрупат десетки лайкове. Други пък се карат, защото единият е харесал чужда снимка и започват едни обяснения кой/коя е този/тази и защо харесва въпросната снимка. Като цяло Facebook кара хората да се държат по начин, по който иначе не биха и ги кара да парадират с живота си – къде учат, къде работят, какъв автомобил карат, кои са техните приятели, тяхното гадже и т.н.

 

Ако искаш любовната ти връзка да не пострада заради Facebook, трябва да спазваш някои основни правила. Кои са те?

 

Не коментирай личните си проблеми – няма смисъл да постваш статуси, насочени към гаджето ти, на което си ядосан. Или към приятелите си, на които си сърдит. Запази тези неща за себе си. Вместо да се чудиш каква снимка или статус да постнеш, за да засегнеш по някакъв начин човека, на когото си сърдит, по-добре звънни и изгладете взаимоотношенията си по старомодния, но ползотворен начин.

Защо трябва да показваш на всички колко гадно се чувстваш в момента, колко ти е тъжно и т.н.? На хората, на които им пука за твоето емоционално състояние, може да звъннеш и да им споделиш. На останалите не им пука. С поведението си единствено им даваш възможност да ти гледат сеира, особено ако започнете да се заяждате един с друг под снимката.

 

 

Не натрапвай връзката си – нито има нужда да я натрапваш на останалите, нито трябва да говориш за интимността си, която имате. Неслучайно хората му викат „личен живот“. Нека си остане такъв, не го прави със статус „публичен“. Не забравяй, че има много хора, които завиждат. По-добре не рискувай да предизвикаш тяхната завист. Радвай се на личния си живот и не го прави публично достояние, като постоянно постваш къде се намираш с гаджето и качваш снимки, на които се целувате и прегръщате. Остави тези лични моменти за вас двамата и за най-близките си приятели.

 

Не следи профила на бившето си гадже – без значение кой с кого се е разделил, повечето хора имат този навик. Опитай се да се отървеш от него, ако и ти го имаш. Първо, не би трябвало да те интересува какво прави той/тя, след като сте се разделили, освен ако по някакъв начин не сте успели да запазите приятелски взаимоотношения и второ, гаджето ти може да се подразни, ако види, че още проявяваш интерес към бившия/бившата.

 

Не бъди приятел с бившето си гадже във Facebook – замисли се дали наистина имаш нужда да сте приятели? Не е ли по-добре напълно да се отдръпнеш от този човек, както в реалния така и във виртуалния живот, и да продължиш напред с новото си гадже? Колкото и да ни се иска, няма как двама души да бъдат приятели, ако някога са били гаджета. Причината е, че и двамата сте видели страни, които другите никога не сте виждали и сте били толкова близки, колкото не сте били с друг. Ако останете приятели по някакъв начин, с течение на времето със сигурност чувствата помежду ви ще се разпалят – може едностранно, а може и двустранно. Но това няма да доведе до нищо хубаво. Щом вече веднъж сте се разделили, то не е било случайно.

 

Не шпионирай гаджето си – нали знаеш, че едно от най-важните неща в една връзка е доверието? Какъв е смисълът да бъдеш с някого, ако му нямаш доверие? Много двойки се проверяват взаимно, използвайки Facebook. Това обаче няма да доведе до нищо добро, особено ако гаджето ти разбере какви ги вършиш зад гърба му. Дори досега да си имал връзки, в които да са предавали доверието ти, не карай гаджето ти да плаща за чужди грешки. И дори да се случи да го хванеш в лъжа по някакъв начин, това не те оправдава да го следиш какво прави. Или му прости за случилото се, или по-добре се разделете.

 

Не правете Facebook трибуна на вашата връзка – знаеш ли, че много двойки изглеждат по влюбени в социалната мрежа, отколкото са в действителност? И обратното. Няма смисъл да превръщаш социалната мрежа в трибуна на твоите чувства и емоции. Вместо да пишеш на стената на гаджето си „Обичам те, бебе!“, за да го видят всички ваши приятели и познати, по-добре му звънни и му го кажи. Защо е нужно да парадираш с чувствата си? Колкото повече го правиш, толкова по-фалшива изглежда любовта ви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
stalker681
преди 8 години

ai sose


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия