Snowstorm - дронът, който може да превозва хора

2015-12-22 13:59:00
Snowstorm - дронът, който може да превозва хора
Снимка: National University of Singapore Facebook page

След ховърборда и идеите за летяща кола нова футуристична технология е на път да бележи XXI век. 

 

Екип от Сингапур се надява да е направил крачка напред към мечтата за превозно средство, което да помага на човека да лети. Той създаде прототип на огромна машина, наречена Snowstorm. Тя изглежда като гигантски дрон, който може да превозва човек, и представлява гигантска шестоъгълна конструкция със седалка по средата, пише Mashable.

 

Машината е дело на екип от Националния университет на Сингапур, но засега е тествана само в затворено помещение.

 

 

Според създателите на Snowstorm огромният дрон има реален шанс да изпълни мечтата на човека да лети и да използва необичайното съоръжение за отдих.

 

Дронът се захранва с електричество и засега предлага само петминутни полети, така че все още е по-скоро интересен прототип, отколкото наистина използваем продукт.

 

Освен това полетите, изпълнявани с множество бързо въртящи се остри перки над главата на човека без никаква защита, е нещо доста опасно. По-дългите тестови полети са направени с манекен, а тези с човек са били само за няколко секунди.

 

Независимо от това Snowstorm може да насърчи развитието на нови превозни средства, които в крайна сметка да могат да се използват в реалния свят.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия