IFA 2015 - новостите на пазара на смартфоните

2015-10-06 18:59:00
IFA 2015 - новостите на пазара на смартфоните
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-голямото изложение за техника в Европа представи един от най-интересните смартфони досега - Vibe S1 на Lenovo, както и други нови продукти. Ето какво представляват.

 

Vibe S1 е първият масов модел, който разполага с цели две предни камери. Първата е 8 МР модул за снимки, а втората - 2 МР за преценка на дълбочината. Работата на двете камери осигурява възможността за функцията ефект на размазаните светещи точки за фон. По този начин ще можеш да си правиш селфита с много по-голям обем и контраст. Задната камера камера е 13 МР с двойна светкавица. Моделът идва с процесор MediaTek МТ6752 с тактова честота от 1.7GHz заедно с 3 GB АМ и 32 GB вградена памет (до 128 GB с microSD карта). Цената на устройството е 299 долара.

 

 

Другите два модела, които Lenovo представи, са Vibe Р1 и Vibe P1m. Първият разполага с чип Snapdragon 615 с осем ядра и тактова честота от 1.5GHz, 2 GB RAM и 500 mAh батерия. Цената му е 279 долара. P1m има 4000 mAh батерия и е на стойност 159 долара.

 

Следващите продукти, които обраха овациите на изложението са PC телефона Jade Primo на Acer и новата серия Liquid смартфони.

 

Първият PC е с Windows 10. Той ще бъде доставян заедно c пакет от аксесоари, включително док, клавиатура и безжична мишка. Самият телефон има 21-мегапикселова камера с двойна LED светкавица, супер AMOLED 5.5-инчов дисплей и се захранва от Qualcomm Snapdragon 808 мобилен процесор. Засега обаче не е обявено кога ще бъде пуснат на пазара и на каква цена.

 

Liquid серията телефони разполагат с процесор от MediaTek, 2 GB оперативна памет, 16 GB за съхранение и 4000 mAh сменяема батерия. Предните камери са широкоъгълни 8 МР. Толкова е резолюцията и на задните.

 

Huawei също представиха нов продукт - флагман Mate S. Устройството разполага с 5.5-инчов 1080 р дисплей, което е с половин инч по-малко от предшественика, Mate 7. Тилната камера е 13 МР, с оптична стабилизация. На гърба е и сензорът за пръстови отпечатъци, който може да се използва и за някои жестове, например скролване на нотификации и разглеждане на снимки. Под дисплея пък е разположена magic bottom секцията, която заменя сензорните бутони. Дисплеят има Force Touch функционалност, която разпознава силата на натиск върху дисплея, като по този начин осигурява нов и по-бърз начин за достъп до определи функции. Huawei Mate S има двоен слот за SIM карти и може да работи в LTE мрежи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия