Amazon пуска таблет за 50 долара

2015-09-08 16:16:00
Amazon пуска таблет за 50 долара
Снимка: iStock

Amazon.com не успява да привлече потребителите със своите скъпи таблети. Ето защо се насочва към сегмента с по-евтини устройства, пише Wall Street Journal.

 

Сиатълската компания за търговия на дребно планира да пусне таблет, струващ 50 долара. Устройството ще е с 6-инчов екран и ще се появи на пазара за коледния сезон, твърдят източници, запознати с въпроса. Той има шанса да се превърне в един от най-евтините таблети на пазара и ще бъде на цена, която е на половина на тази на сегашния 6-инчов таблет на Amazon – Fire HD.

 

 

Този ход евентуално може да привлече потребителите, които търсят по-евтини устройства за прости задачи като стрийминга на видео вкъщи и пазаруване от Amazon.com. Но подобни евтини таблети обикновено са свързани с известни компромиси, като качеството на екрана и живота на батерията, в сравнение с по-скъпите таблети на Amazon – Fire и устройства като iPad на Apple. Според източниците новият таблет на Amazon ще бъде с моно високоговорител, а не със стерео.

 

50-доларовото устройство е част от серията продукти, които Amazon планира да пусне тази година, включително таблети с 8-инчови и 10-инчови екрани, допълват източниците.

 

Amazon се стреми да печели не толкова от самите устройства, а по-скоро от продажбата на услуги, свързани с тях, като електронни книги и видео по заявка.

 

„Дали хората ще се примирят с по-слабото представяне, само защото таблетът е едва 50 долара? Amazon трябва да бъде много внимателна от какво се отказва, за да достигне тази ниска цена“, коментира Франк Жиле, анализатор на Forrester Research.

 

Компанията е изправена пред потенциални нови предизвикателства – Apple може да пусне нови версии на своите популярни таблети iPad и iPad Mini заедно с новия iPhone.

 

Говорителят на Amazon отказва да коментира темата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия