Животът на батерията на смартфона безспорно е много важен за потребителите, но времето за зареждане също има значение. Въпросът е кой предлага най-добрите възможности за зареждане.

 

Сайтът Tom's Guide може би знае отговора. Наскоро той направи тест, за да открие кои телефони се зареждат най-бързо. Резултатът показа, че това са Zenfone 2 на ASUS и Galaxy S6 на Samsung, пише Engadget.

 

 

Zenfone 3 е по-бързият за кратко зареждане - дава 32% мощност само за 15 минути. Ако говорим за пълното зареждане, Galaxy S6 се справя по-добре, въпреки че достига 100% за час и 22 минути.

 

Разбира се, представянето зависи не само от технологията на телефона, но и от размера на батерията. Samsung печели отчасти заради малката батерия с мощност 2550 милиампера в час, в сравнение с тези на другите телефони, които са с мощност от 3000 милиампера в час. В последната категория влизат Zenfone, G4, Droid Turbo и Nexus 6. Въпреки че може да сте първите, които ще изключат зарядното, ако разполагате с Galaxy S6, може да сте първите, които ще го включат отново.

 

Едно нещо е сигурно – ако не разполагате с възможност за бързо зареждане, веднага ще забележите разликата. iPhone 6 и OnePlus 2 са доста зад първенците. Това може да не е най-важното при избора на телефона, но е показател, който се разглежда от потребителите.

Автор: Ралица Солакова