LinkedIn пусна ново приложение за връзка с колеги

2015-08-21 13:31:00
LinkedIn пусна ново приложение за връзка с колеги
Снимка: Reuters

LinkedIn представи ново приложение, наречено LinkedIn Lookup, което позволява на потребителите да търсят свои колеги и да им изпращат съобщения. Потребителите могат да извършват търсенето по име, длъжност, опит, образование или умения, пише Wall Street Journal.

 

LinkedIn твърди, че близо 30% от нейните потребители използват услугата, за да откриват колеги, защото тя често е по-пълна и актуална, отколкото вътрешните директории на самите фирми.

 

 

През април LinkedIn се допита до 814 професионалисти в Северна Америка и установи, че само 38% от служителите използват вътрешните директории на своите компании, за да получат информация за своите колеги.

 

В резултатите от търсенето LinkedIn Lookup показва първо колегите, а след това най-близките връзки, подобно на основното приложение на LinkedIn. Приложението освен това показва корпоративните имейл адреси на потребителите.

 

LinkedIn Lookup е ограничено до потребители, които имат профил в LinkedIn, чийто работодател също поддържа своя страница в сайта. Така ползващите приложението имат достъп до хора, които заявяват, че работят при същия работодател.

 

Развитието на Lookup беше обявено от Wall Street Journal през юни. Говорителят на LinkedIn заяви, че компанията все още не се фокусира върху това как да печели от приложението.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия