Google създаде рутер за безжичен интернет

2015-08-20 15:59:00
Google създаде рутер за безжичен интернет
Снимка: googleblog.blogspot.com

Американският технологичен концерн Google пуска на пазара рутер за безжичен интернет, като това е най-новият ход на компанията в усилията ѝ да се подготви за свързаните домове и да привлече повече потребители към своите услуги, предава Ройтерс.

 

Цилиндричният рутер разполага с вградени антени и носи името OnHub. Той може да бъде поръчан предварително за 199,99 долара от онлайн търговци, включително Google Store, Amazon.com и Walmart.com. Устройството ще извършва сканиране, целящо намирането на най-бързата в околността връзка, посочва Google в своя блог.

 

 

Чрез този рутер потребителите ще могат да получават най-бърза скорост на интернет за най-тежките дейностти по отношение обмена на данни, като изтеглянето на съдържание и стрийминга на филми.

 

Google заяви, че OnHub автоматично се актуализира с най-новите функции и подобрения в сигурността, точно като браузъра Chrome и операционната система Android.

 

Рутерът е произвеждан от компанията за мрежи TP-LINK, обявиха от концерна, намеквайки, че ASUS ще бъде вторият партньор в производството на продукта.

 

Пускането на устройството се случва дни, след като Google се преструктурира, създавайки Alphabet, холдингово дружество, което обединява нейните многобройни филиали и разделя основния ѝ бизнес с уеб реклама от по-новите ѝ начинания, като безпилотните автомобили.

 

Създаването на продукти за интелигентния дом е едно от тези начинания.

 

Миналата година Google купи Nest, производител на умни термостати. Сделката бе на стойност 3,2 млрд. долара, а с този ход компанията се опита да си проправи път към домакинските уреди, които са свързани помежду си и към електрическата мрежа.

 

Световният пазар на “интернет на нещата” ще се разрасне почти тройно до 1,7 трлн. долара до 2020 г., сочат данни на компанията за проучвания International Data Corp от юни.

 

Технологични фирми, включително Intel, Cisco Systems, Samsung Electronics и телекомите Vodafone и Verizon, разчитат много, че свързаните устройства ще им носят приходи и печалба в бъдеще.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия