Microsoft се изправя срещу Google Translate

2015-08-10 17:35:00
Microsoft се изправя срещу Google Translate
Снимка: gtechdesign.net

Услугата за преводи на Google - Google Translate, има нов сериозен конкурент в лицето на Microsoft Translator.

 

Американският софтуерен концерн пусна своята нова услуга, която ще се предлага и с отделни приложения за мобилните операционни системи Android, iOS, Android Wear и Apple Watch, съобщава CNET.

 

По този начин услугата може да бъде използвана на практически всички мобилни устройства с интернет връзка. Приложението ще поддържа превод чрез въвеждане на текст, но и чрез глас.

 

 

В опит да пребори вече наложилия се Google Translate, Microsoft „играе на едро“. Докато предложението на Google поддържа само 27 езика, Microsoft Translator може да превежда на 50 езика, сред които и български.

 

Досега Microsoft имаше подобни услуги само за Bing и чрез приложението Skype Translator. Така изглежда, че компанията се чувства вече достатъчно уверена в качеството на преводите, за да може да се използват от възможно най-много хора.

 

Апликацията за умни часовници реагира на изказани изречения и ги превежда на избран език. Всичко това се слува в освежаващ дизайн и без много забавяне. За разлика от други приложения някои думи или дори цели фрази могат да бъдат запаметявани "като любими", ако се използват често. Ако потребителят не знае как се чете дадена дума, преводачът може да я изчете с правилните ударения.

 

Приложението е самостоятелно и не е свързано с гласовия асистент Cortana, Skype Translator или някое от другите подобни разработки. Но то все пак използва същата инфраструктура и облачни услуги, като останалите нейни услуги. Приложението е безплатно и тепърва ще се подобрява включително и чрез добавянето на още езици, пояснява концернът.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия