Българите - най-активни в социалните мрежи в сравнение с останалите европейци

2015-08-01 12:00:00
Българите - най-активни в социалните мрежи в сравнение с останалите европейци
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често посещаваш профилите си в социалните мрежи? Вероятно всеки ден по няколко пъти, както и повечето млади хора правят. Имаш домашен компютър, но най-често цъкаш от смартфона или таблета си, нали? Оказва се, че българите наистина са много активни в социалните мрежи и като цяло в интернет.

 

Българите са на първо място по използване на технологиите за достъп до социалните мрежи – 92%. Високи са процентите и при употребата на умни телефони, преносими компютри и таблети, както и достъпът до електронна поща – 95%. При използването на търсачки резултатът също е висок – 92%. Това са данни от годишното изследване на Samsung Techonomic Index, което изследва поведението и нагласите на 18 000 европейци.

 

 

Българите са най-активни в Европа в използването на социалните мрежи, както и по използване на устройствата за правене и публикуване на снимки. Според изследването, 74% от хората правят снимки и ги постват в социалните мрежи, а при видеото резултатите са 47%. На второ място са гърците с резултат, както следва - 66% и 45%. Най-активни са хората между 16 и 24 годишна възраст, а съотношението мъже-жени е почти едно към едно – 75% и 78%.

 

Средният процент за Европа за използване на съвременните технологии за достъп до социалните мрежи е 75, за достъп до електронна поща – 94%, за заснемане и публикуване на видео -25%, а за снимки – 51%.

 

Хората признават, че основно използват смартфоните и таблетите, заради улесняването на комуникацията. Цели 77% от българите твърдят, че ползват протативните си устройства, за да получават и изпращат съобщения, както и да извършват разговори чрез интернет. Тук също изпреварваме останалите европейци, защото процентът при тях е едва 42.

 

Според проучването, при останалите европейци четвъртата основна причина, поради която използват модерните устройства е, за да имат достъп до банковата си сметка и да осъществяват разплащания. При българите резултатите са по-ниски – само 68% от респондентите използват мобилното си устройство за достъп до банковата сметка, а едва 50% правят разплащания.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия