8 от най-добрите безплатни игри за Андроид

2015-07-09 10:18:00
8 от най-добрите безплатни игри за Андроид

Смартфоните и таблетите, които работят сплатформата Андроид са навсякъде около нас. А от огромната им разпространеност следва и създаването на многобройни приложения за тях. Оттук и стотиците Андроид игри, голяма част, от които – безплатни. Не са малко и безсмислените и безинтересни сред тях, но качествените примери се радват на видим превес. В следващите редове бихте могли да прочетете за 8 от най-сваляните безплатниигри за Андроид през 2015 г.:

 

1. Angry Birds

Придобилата огромна популярност iOS игра – Angry Birds, беше свалена повече от 2 мил. пъти само през първия уикенд от своето Андроид съществуване. Въпреки леките преобразувания играта си остава все толкова невероятно страхотна. Сред промените е и фактът, че около играта вече се появяват и реклами. Това е перфектният начин, за да могат потребителите да се забавляват безплатно, а компанията все пак да печели пари.

 

2. Bebbled

Bebbled е стандартна игра от типа за подреждане фигурки едни върху други. Но в този случай тя е представена по един изключително професионален и завладяващ начин. Целта е да подреждате скъпоценните камъни в групи според цвета им. Но с напредване на нивата изискванията стават все по-сложни, а камънитевсе по-многобройни.

 

3. Red Stone

Съществуват десетки Андроид игри за разместване на квадрати, но Red Stone е сред водещите от тях. А и една от най-трудните. Започвате с огромен квадрат „Цар“, който е четири пъти по-голям от обикновените „пешки“. Целта е да успеете да преместите „Царя“ до изхода в горната част на екрана. Но единствено, ако я опитате, ще разберете степента на нейната трудност.

 

4. Newton

Съществуваща все още само в своята бета версия, Newton не е просто игра, а истинско матматикофизическо предизвикателство. Целта е да стреляте по определена мишена, но междувременно да се справяте с физическите закони, които се проявяват под формата на изтласкващи, плъзгащи и огъващи предмети, огледала и капани – всички те, отклоняващи вашите изстрели от мишената. Интересен факт е, че разработчикът продължава със създаването на нови нива, така че няма да е никак учудващо, ако неследдълго пусне пълната версия, но едва ли безплатно.

 

5. Angry Birds Star Wars

Тази великолепна игра се появи след получаването на право за сливане (2012 г.) на Star Wars героите с механиката на популярната Angry Birds. В Angry Birds Star Wars играещите използват междузвездни оръжия, за да смазват „противниците“ си по познатия от Angry Birds начин.

 

6. Drop

Според някои Drop би могло да се определи като игра, според други – като приложение за техническа демонстрация, която илюстрира прецизността на акселометъра на платформата Андроид. „Играта“ представлява накланяне на телефона, с което ще можете да движите малка топка, която трябва да попадне в някоя от дупките на екрана.

 

7. Frozen Bubble

От Андроид често вземат вече познати игри и ги преобразуват в свои собствени. Подобен е и примерът с Frozen Bubble. Тук вие ще разполагате с дъска, която трябва да насочвате, така че да улавяте подскачащото топче, с което целите „ледените балони“ в горната част на екрана. Със сигурност сте срещали редица интерпретации и вече знаете дали това е играта за вас. Ако е тя, то тогава ще останете доволни и от тази й версия.

 

8. Gem Miner

В Gem Miner героят ви обича да изкопава разни неща от земята. Но не това е най-важното. Колкото повече суровини намирате, толкова повече се увеличават и силите ви в копаенето, както и възможността ви да закупувате по-големи и добри карти и инструменти.

 

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия