Смарт бански не ни позволяват да изгорим

2015-06-21 17:31:00
Смарт бански не ни позволяват да изгорим
Снимка: freedigitalphotos.net

Край на слънчевите изгаряния – банските вече не ни позволяват да изгорим. Новите технологии са все по-популярни сред хората и навлизат на много фронтове в живота ни. Вече има приложения, които ни напомнят да пием вода, пускаме си пералнята чрез смартфона или приложение, което намира колата ни, когато не помним къде сме паркирали.

 

С идването на лятото все повече започваме да си мислим за ваканции, почивки, море, слънце и плажове. Така вече си представяме миризмата на море и плажното слънце. Но това удоволствие е съпътствано почти винаги с неприятните емоции около изгарянето. Хората с по-бяла кожа са най-чувствителни и ако не се пазят, рискуват да претърпят силни болки от кожното изгаряне. Това не е нещо, което трябва да подценяваш, а напротив – добре е да се пазиш от жаркото слънце.

 

 

 

 

Вече не е нужно да се страхуваш, че ще заспиш на плажа и ще изгориш. Френска компания е пуснала на пазара смарт бански, които предпазват дамите от изгаряния на плажа. Банските са снабдени със специален топлинен сензор, който ни предупреждава кога е време да се ориентираш към по-сенчесто място.

 

Преди да се излагаш на слънце, трябва да въведеш някои данни в приложението. Необходими са данни, свързани с типа и цвета на кожата ти. Приложението е разработено за Android и iOS.

 

Когато прекалиш със слънчевите бани, мобилното приложение активира алармата на смартфона. Връзката се осъществява чрез Bluetooth, който свързва сензора в банския с устройството.

 

Според създателката на иновативния бански, той ще помогне на хората да се пекат съвсем безопасно. Тя смята, че това не е просто рекламен трик, а реално работещ продукт. Цената на банските ще бъде от 149 до 189 евро. За радост на любителите на плуването, сензорът е водоустойчив и не се уврежда при контакт с водата. Компанията пуска и плажна кърпа с такъв сензор, която ще струва 99 евро.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия