Facebook пуска нова апликация за събиране на снимки

2015-06-19 17:31:00
Facebook пуска нова апликация за събиране на снимки
Снимка: www.pixabay.com

Събирането на всички снимки от барбекюта и нощи навън може да се окаже сложна задача, когато трябва да следите приятелите си в социалните мрежи дали са качили точния албум в точната платформа и т.н.

 

Facebook иска да се справи с този проблем чрез новото приложение Moments, което синхронизира снимките ви с албумите, които приятелите ви в социалните мрежи са споделили, пише CNBC.

 

 

Приложението работи, като сравнява лицата на вашите снимки и предлага да ги съчетае с фотографиите на хората, които присъстват на тях. Ако въпросните потребители имат инсталирано приложението Moments, те ще получават подобни известия.

 

“Това е прост пример как работи изкуственият интелект“, написа главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в публикация, посветена на приложението. „Чрез изграждането на система, която се учи да разпознава хора и обекти на снимки, ние ще предоставим тази нова услуга“.

 

След събитието приложението се уверява, че всеки е получил снимките на останалите присъствали. Потребителите могат да разглеждат галериите и на по-късен етап.

 

Moments се предлага безплатно за iOS и Android, но трябва да бъде свързано с Facebook акаунт, ако потребителят иска да се възползва от автоматичното идентифициране на приятелите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kaRamella
преди 8 години

Е..... изтеглих го преди два месеца, ама беше само за страници.Радвам се , че може вече и за "нормални хора". Ще пробвам пак.Да видим колко е достоверно

papugai
преди 8 години

Това е *** пример как работи изкуственият интелект, написа главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в публикация, посветена на приложението.========================================Такава глупост може да бъде казана само от страшно *** човек.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия