Смущения при интернет сигнала от рутера ти

2015-05-12 17:31:00
Смущения при интернет сигнала от рутера ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Случва ли ти се често да губиш интернет връзка или тя да се губи и възстановява? И това да се случва в серия от по няколко пъти? Възможно е радио вълните излъчвани от безжичните устройства на рутера ти да се преплитат с други подобни вълни от други уреди и апарати в дома ти. Това е така нареченият повтарящ се или периодичен електрически импулсен шум.

 

За какво става въпрос? Unable to connect to the internet. Това съобщение е кошмарът на всеки сърф-манияк и пристрастен интернет потребител. Звъниш на интернет доставчика си, а от там те уверяват, че според техните системи всичко работи нормално. Не се ядосвай или паникьосвай. Ще ти разясним какво вероятно се случва.

 

 

Използваме прекалено много електрически апарати и устройства. Живеем в модернивремена и е съвсем нормално да се възползваме от удобствата, които предлагат всички продукти на високите технологии. Плазмените и LED телевизори завладяха почитателите на домашното кино и телевизията с висока резолюция отдавна. Почти никой не си представя един обикновен ден без стационарен компютър, лаптоп, iPad или гейминг конзолата си – Play Station или X-Box. Всички тези устройства имат свое собствено електрическо захранване, което генерира импулсов шум. Това са високочестотни сигнали, които могат да смущават радио вълните на WiFi сигнала от рутера ти, като по този начин предизвикват постоянна загуба на сесия и интернет връзка.

 

Как да поставиш правилната диагноза? Като начало, започни да изключваш последователно от захранването всеки уред, в близост до рутера ти. Проверявай поведението на интернет връзката си през това време. Ако достигнеш до момент, в който тя се задържи стабилна, задръж така известно време, за да потвърдиш това категорично и отново включи в електрическата мрежа последно изключения уред. Започнеш ли да изпитваш същия проблем отново, значи причинителят на проблемите е разкрит.

 

Любопитен трик за откриване на електрически импулсов шум. Има интересен и практически лесен начин за откриване на причинителите на електрически импулсов шум. В допълнение на това, този трик е и изключително достъпен от финансова позиция. Купи си най-обикновено портативно FM радио, което да има скала с настройването на честотите или kHz (килохерци). Настрой радиото на честота от 612kHz. Тази честота долавя всички електрически импулсови шумове дори от дистанция и се увеличава с доближаването на конкретния уред или устройство, причинител на това смущение. Отличителният белег е шум, наподобяващ бучене или както радио специалистите го наричат „брум”.

 

Това е най-бързият път към дефиниране на причинителя на проблема ти. Постарай се да отдалечиш смущаващото устройство от рутера си и неудобствата ти ще бъдат разрешени.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия