Apple откри дефект в своя smart часовник

2015-04-30 14:30:00
Apple откри дефект в своя smart часовник
Снимка: Reuters

Apple откри дефекти в един от компонентите на наскоро появилия се на пазара Apple Watch, което доведе до ограничаване на наличността на устройството, пише Wall Street Journal.

 

Технологичният гигант бракува част от вече завършените часовници заради грешка в компоненти, които реагират на докосване.

 

По-рано Apple накара част от доставчиците си да намалят производството на Apple Watch до юни, без да обяснява каква е причината за това, твърдят източници. От Apple обаче не желаят да коментират случая.

 

 

Според слуховете част от въпросните компоненти, произвеждани от китайската компания AAC Technologies, се чупят с течение на времето. Компанията не е открита веднага за коментар.

 

Apple започна да приема поръчки за устройството по-рано този месец и започна да го доставя в петък. Wall Street Journal посочва, че не е наясно дали са доставени часовници с дефект до потребителите.

 

Чувствителният компонент има задачата да уведомява потребителя за различни неща по не толкова досаден начин като бръмченето и звъненето.

 

Apple Watch получи различни отзиви от страна на потребителите и от Wall Street. Продажбите на часовника не бяха включени в последния финансов отчет за тримесечието на Apple, тъй като устройството беше пуснато за продажба след края на отчетния период.

 

Дори и без него Apple обяви приходи и печалба, които се оказаха по-високи от очакваното от анализаторите. През тримесечието компанията е продала 61,17 млн. телефона iPhone.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия