Нека развенчаем митовете, свързани със зареждането на смартфони

2015-03-09 15:01:00
Нека развенчаем митовете, свързани със зареждането на смартфони
Снимка: thinkstockphotos.com

Докато преди години телефоните издържаха по няколко дни, то в днешно време смартфоните имат нужда да бъдат зареждани поне веднъж дневно. Причината е, че имат много приложение, използват мобилен интернет, имат голям екран, който харчи доста ток, а и хората постоянно ги използват и това допълнително изтощава батерията.

 

Има митове от преди години относно зареждането на мобилни телефони. Нека развенчаем някои от тях:

 

Не бива да се ползва телефонът, докато се зарежда – няма никакъв проблем, особено ако зареждаш телефона си с оригиналното зарядно. Ако използваш някакво китайско, трябва да внимаваш, защото макар и рядко, се е случвало телефонът да експлодира в ръцете на използващия го.

 

 

Не оставяй телефона си да се зарежда цяла нощ – преди време това е довеждало до прегряване на телефона и увреждане на батерията, но в днешно време смартфоните са наистина умни. Батерията сама знае кога е 100% заредена и се изключва, като по този начин няма риск нито за нея, нито за телефона.

 

Батерията трябва да се изтощи, преди да бъде заредена – специалистита съветваха да използваш батерията максимално, преди да я сложиш да се зарежда, т.е това да става, когато е на 1-2%. В днешно време мнението на специалистите е точно обратното. Те съветват зареждането да става доста по-рано, когато батерията е 60-80% заредена и в никакъв случай да не се чака да падне под 10%, защото е вредно за нея. Затова е хубаво винаги да имаш зарядно под ръка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия