Тийнейджър отряза ръката си, за да се излекува от интернет зависимост

2015-02-04 15:15:00
Тийнейджър отряза ръката си, за да се излекува от интернет зависимост
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора определено не могат да се контролират, особено когато става въпрос за компютри. 19-годишен тийнейджър от Китай си отряза едната ръка, за да се избави от своята зависимост към видеоигрите, пише в. „Daily Mirror“.

 

Младежът, чиито никнейм е Малкия Ван, не преставал да виси в интернет и да играе игри в мрежи. Един ден той решил, че единственият начин да се отърве от зависимостта си е като се отърве от едната си ръка. Той е отрязал левия си крайник с помощта на кухненски нож на пейка, намираща се близо до дома му. Преди това е оставил бележка на майка си, в която написал, че ще бъде в болницата до вечерта, но да не се притеснява за него.

 

 

Пристрастеният тийнейджър отрязал ръката си на височината на китката и тя паднала на земята. След това Малкия Ван повикал такси и отишъл в най-близката болница. Хирурзите успели да му зашият обратно отрязаната китка, която била намерена от полицаите близо до пейката. Лекарите обаче не гарантирали, че ръката му ще успее да възвърне своята подвижност. А и Малкия Ван най-вероятно не иска това да се случи, защото ако ръката му функционира както преди, това, което е направил, ще бъде напразно и той няма да се отърве от своята зависимост.

 

Статистиката показва, че в Китай около 24 000 000 души са пристрастени към интернет игрите. В страната има стотици лагери от военен тип, където младите хора могат да се освободят от своята пристрастеност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия