Компютърните игри с най-нисък изкуствен интелект [част втора]

2014-10-05 11:08:00
Компютърните игри с най-нисък изкуствен интелект [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Подредбата на игрите с най-ужасния изкуствен интелект продължава. След като спряхме внимание на заглавия като “Grand Theft Auto: San Andreas”, “StarCraft” и “Halo”, продължаваме напред към челната позиция.

 

На шесто място е „Dead Rising”. Краят на света, зомбита, апокалипсис – това описва играта с няколко думи. Странното поведение на персонажите в нея обаче е стряскащо. Задачата ви в тази игра е да спасите оцелелите, но това става изключително трудно когато те не просто не ви сътрудничат, а дори искат и да се сбиете.

 

 

Номер пет – “Fallout”. От къде да започнем? В първата част от 97г. съюзниците ви съвсем не изглежда да ви помагат. При първа възможност ви обръщат гръб, което не би било такава загуба, ако в условията на ролевата игра това не възпрепятстваше напредването ви в играта.

 

Четвърта позиция е заета от “Daikatana”. Джон Ромеро е един от гениалните създатели на компютърни игри. Негови творения са “Doom” и “Quake”, но това заглавие е същински провал. Изкуственият интелект е един от най-лошите му аспекти. Героите са толкова дезориентирани, че направо изглеждат изгубени. Сблъсъците им със стени, неспособността им да минават през процепи и препятствия, пречкайки се в краката ви със сигурност ще ви изнервят.

 

На последно място в челната тройка е “Resident Evil 5”. Играете ли single player, съюзницата ви от женски пол ще ви побърка. Трудно е да компилираме глупостта й в едно изречение. Дамата не изглежда много заинтересована от убиването на враговете ви. Вместо това предпочита да застава на пътя на куршумите ви, да прахосва ценни лекарства за незначителни рани или да използва грешни оръжия срещу босовете. Най-лошото е, че умре ли тя, играта за вас приключва.

 

Второ място: “Aliens: Colonial Marines”. Изкуственият интелект е толкова хаотичен, че сякаш извънземните танцуват наоколо. Съюзниците ви не са по-различни. Любимото им занимание е да изхабят цял пълнител в някоя стена, вместо по тялото на някой пришълец.

 

На челната позиция е “Ride to Hell: Retribution”. Навярно няма по-зле изпълнен изкуствен интелект. Ръкопашният бой е ограничен само до ритник, удар с ръка, блок и пробиване на блока, но така или иначе няма да ви е необходимо по-специално бойно умение срещу противниците ви, защото те и без друго не оказват никаква съпротива. Стрелбата е доста интересна, защото прицелването е трудно, но отново, безмозъчните ви врагове буквално ще се опитват да запушат дулото ви с гърди. Не са чували за прикритие, а вместо това тичат точно по линията на огъня ви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
IWannaBeSedated
преди 9 години

Линк към първата част на тази статия?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия