Плюсове и минусите на смартфоните "втора ръка"

2014-09-29 14:30:00
Плюсове и минусите на смартфоните
Снимка: freedigitalphotos.net

Смартфонът е неизменна част от устройствата, които ползваме всеки ден. Вероятно това е предметът, за който мислите най-често, докосвате най-много и без него не можете да излезете от вкъщи. Разбира се, модерните технологии са необходими и без тях животът ни се струва невъзможен. Но смартфоните имат една отрицателна черта – скъпи са, особено за тийнейджър.

 

За да се сдобиете с такъв телефон, трябва да си подготвите стабилна сума пари. За съжаление, не всички родители могат да купят скъп телефон на децата си. Ако искате да се сдобиете с такава джаджа, има няколко варианта. Един от тях е да купите хубав модел телефон, но да е употребяван. Това рязко намалява цената му. Какви са плюсовете и минусите на телефоните втора ръка.

 

 

Купувате хубав телефон за по-малко пари. Ако можете да отделите 200 лв. за смартфон, няма как да си купите чисто нов от висок клас. Ниските класове смартфони имат ограничени функции, работят с по-стари версии на операционните системи и не могат да поддържат много приложения. Освен това имат не особено добра резолюция и камера. Ако искате да се сдобиете със смартфон от висок клас, но нямате голям бюджет, можете да го направите като вземете употребяван. Така ще имате хубав телефон и няма да сте дали много пари за него, а това определено е плюс.

 

Не знаете в какво състояние е. Купуването на техника втора употреба крие известни рискове. Ако не познавате човека, от който го купувате, имайте предвид, че може да е в лошо състояние. Макар и да няма видими щети по него, не се знае дали не е изпускан, дали не прави проблеми с някои по-тежки приложения.

 

Няма да ви е яд, ако го счупите или увредите. Ако имате телефон за 1000 лв. трябва да го пазите много. При по-евтините варианти, а особено и употребяваните няма да се притеснявате постоянно за тази скъпа и ценна вещ.

 

Вероятно е с по-стара операционна система. Ако купувате по-стар модел смартфон, макар да е от висок клас, операционната му система няма да е последна версия. Това означава, че вероятно ще има проблеми с някои приложения и няма да работи много бързо.

 

Ако не ви хареса, можете да го продадете без да съжалявате. Винаги има шанс смартфона да не ви хареса. Можете лесно да го продадете, защото няма да сте обвързан по никакъв начин с лизинг, например.

 

Може гаранцията да е изтекла. Като цяло не е добра идея да купувате техника с изтекла гаранция. Това означава, че всеки ремонт по телефона, трябва да го плащате, а понякога той надхвърля стойността на самия телефон.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Купуването на втора ръка носи риск само за бившия притежател, така и не схванахте, че информацията не можете да я изтриете.Отворих да видя плюсовете, май сте ги забравили.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия