Skype с ключова промяна по отношение на известията

2014-09-08 18:56:00
Skype с ключова промяна по отношение на известията
Снимка: Reuters

Всеки един от нас е чувал за Skype. Това е невероятна програма, благодарение на която мнозина от нас успяха да осъзнаят, че светът въобще не е толкова голям, колкото изглежда. Навярно мнозина от днешните подрастващи не са толкова очаровани от нея, но само преди няколко години Skype направи бум и успя да привлече милиони потребители, които прекарваха повече от 50% от времето си, използвайки програмата.

 

 

Skype всъщност е приложен софтуер за чат, VOIP телефония и видеовръзка. Чрез програмата може да се осъществи телефонна връзка от различни електронни устройства, като компютър, мобилен телефон, телевизор, игрална конзола и т.н. до други такива устройства или стационарен телефон. Има възможност и за осъществяване на видео връзка. От 2003 г. насам потребителите на Skype се увеличават с два милиона годишно.

 

Всичко това показва, че въпреки че последните няколко години не са най-добрите за програмата, тя все пак успява да привлече нови потребители, които да се възползват от възможностите ѝ. Ключов момент в историята ѝ бе закупуването ѝ от страна на технологичната компания Microsoft, която определено смята да върне славните дни на Skype.

 

И за да докажат, че са напълно сериозни, екипът, грижещ се за програмата, е приготвил ключова промяна в новата версия на Skype, чрез която се надяват да привлекат много нови потребители, а и да зарадват досегашните си фенове. Промяната ще бъде по отношение на известията, които понякога могат да бъдат много досадни.

 

Сигурни сме, че и вие като нас разполагате със смартфон, на който сте инсталирали Skype, затова най-вероятно и на вас ви се е случвала следната неприятна ситуация — получавате съобщение по Skype и мигновено започвате да чувате звуци от всички краища на стаята, тъй като получавате известие на всяко едно от устройствата, през които сте логнат.

 

Е, всичко това ще остана в историята или поне така обещават от Skype, тъй като с новия ъпдейт това ще се промени. Новата екстра Skype нарича "active endpoint", с което приложението най-после ще знае на кое устройство сме активни и ще изпраща известията в чата само там.

 

Ако не ползваме никое от устройствата в момента, съобщенията ще бъдат изпратени до всички, така че да не ги пропуснем, щом решим да използваме Skype по-късно. Историята на чата ни няма да бъде засегната и ще се синхронизира между всички устройства.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HollyGolightly
преди 9 години

Това "който" и "които" направо за нищо ги нямате.

shizzmynizz
преди 9 години

От доста време Skype е пълен с бъгове и никой не се наема да оправи проблема. От както Microsoft го купиха за мен стана пълен ***. Не знам какви подобрения смятат да правят, но Skype е минало...

JDeel
преди 9 години

За мен Skype вече е история

DarthLord
преди 9 години

До Ouroboros: мда.

Ouroboros
преди 9 години

Това е само един от многото проблеми на скайп. Понякога (много често) е въпрос на неземни усилия и молене да се осъществи разговор в скайп. Все нещо куца. От няколко години, всяко нещо, излязло от Microsoft е пълен ***. ПС. Темата гъмжи от правописни и пунктуационни грешки.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия