Ключова промяна във Facebook през ноември

2014-08-16 13:04:00
Ключова промяна във Facebook през ноември
Снимка: bookbuzzr.com

Facebook е една от най-големите социални мрежи в света. С всеки изминал ден тя набира все по-голяма популярност и акциите й растат главоломно. Пропорционално на това расте и броят на хората, който буквално не могат да издържат, без да са в социалната мрежа. До такава степен са обсебени от нея, че на практика тя е изместила реалният им живот. За никого вече не е странна гледа да видиш човек, който не отделя поглед от телефона си докато се намира в обетованата земя — фейсбук.

 

 

Този ефект е добре дошъл за компанията на Зукърбърг, тъй като и без това те прави дори невъзможното, за да може да задържи потребителите си по-дълго в сайта. В последните няколко години Facebook прерасна от социална мрежа в нещо много по-голямо. Тя е място, в което не само споделяш идеи, но и намираш последователи, тя ти предоставя уникалния шанс да променяш това, което не ти харесва.

 

Именно поради тази причина най-голямата социална мрежа ни е подготвила една доста очаквана от мнозина потребители промяна, която всъщност да докаже на всички, че Facebook работи за своите потребители, а не против тях. Мнозина смятат, че въпросната промяна идва като един вид извинение за гафа, който компанията на Зукърбърг направи.

 

Визираме странният случай, в който социалната мрежа използва мнозина от своите потребители като опитни мишки, без да ги уведоми за това. Това и действие провокира доста гневни изказвания по неин адрес и определено свали доверието на много от потребителите й. За да се реваншира, компанията реши да премахне едно от най-досадните условия по отношение на страниците в нея.

 

Става дума за недолюбваното от мнозина изнудването от страна на страници и приложения, които изискват да натиснем "Харесвам" бутона, за да видим съдържанието на продукта. Според новите си правила за ползване, които Facebook публикува и които официално ще влязат в сила на 5 ноември, програмистите трябва да премахнат всички скриптове за изнудване в социалната мрежа.

 

Друга важна промяна, която открихме в правилата е по отношение на игрите в социалната мрежа. Според нововъведенията, разработчиците на игри във Фейсбук, от 5 ноември трябва да поставят видимо предупреждение, ако за игрите им трябва да се плаща.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия