Какво да очакваме от Nokia Superman

2014-08-15 13:02:00
Какво да очакваме от Nokia Superman
Снимка: ekoayrinti.com

Nokia е една от малкото компании, които може да се похвали с дълга и славна история и макар в последните години да не се представя особено добре на пазара, то закупуването й от страна на Microsoft като че ли даде надежда, че компанията ще изплува. На всички ни е ясно, че създателите на Windows ще използват създаденото от финландците като начин да популяризират своята операционна система, но това далеч не значи, че няма да представят наистина интересни и впечатляващи устройства.

 

 

Доказателство за това е Nokia Superman, който се очертава като един от най-добрите смартфони за селфита. Кодовото име Superman като че ли е избрано с унисон на персоната, която стой зад него, а именно да служи на всички, независимо от финансовото положение, поради което устройството ще се позиционира в средния клас, така че да бъде сравнително достъпно и за хората с ограничен бюджет.

 

Това, на което обаче наистина залагат от компанията и чрез което се надяват да спечелят потребителите определено, е предната камера, чрез която всеки един от нас може да има повече от перфектни снимки. Интересен и радващ е факта, че повечето компании бързо внедриха мощни предни камери в устройствата си, тъй като селфитата набират все по-голяма популярност.

 

Резолюцията на въпросната предна камера все още не е официално оповестена, но според различни източници тя варира между 5 и 6.5 мегапиксела. Устройството ще разполага още с не малък HD дисплей с размери 4.7 инча. Процесорът пък ще бъде четириядрен на 1.2 GHz.

 

Смартфонът ще разполага със сравнително малко, но за повечето потребители достатъчно, 1 GB RAM и 8 GB вградена памет. За осигуряването на продължителен живот на телефона от компанията са осигурили батерия с капацитет 2200 mAh, а за да бъде в крак с последните новости, смартфона има и LTE поддръжка.

 

Все още няма информация кога точно ще видим устройството и дали кодовото му име ще бъде запазено или ще се появи като част от Lumia серията, но предвид факта, че Microsoft в лицето на Nokia отдавна не са пускали нещо ново на пазара, би трябвало да е скоро. Надяваме се компанията да предложи нещо поне толкова добро колкото новият им гласов асистент Cortana. Времето ще покаже, а при евентуална премиера ще ви информираме своевременно.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия