За пореден път бе отложено пускането на смартфон с Tizen OS

2014-08-14 19:01:00
За пореден път бе отложено пускането на смартфон с Tizen OS
Снимка: hegioididong.com

Samsung е една от компаниите, които в последните няколко години натрупа стабилно количество фенове, които с нетърпение очакват всяко ново устройство. Корейците впечатляват със своя изчистен дизайн и многообразия. Samsung е може би единствената компания, която предлага устройства във всеки един ценови клас. Добрата симбиоза между цена и качество определено пасва на изискванията на всеки потребител.

 

Друго, което печели фенове на Samsung е операционната система, която устройствата им използват, а именно Android. Тя е най-популярната операционна система и с всеки изминал ден трупа все повече фенове. Осъзнавайки това, както и че корейците на практика са пряко зависими от Google, те с помощта на Intel разработиха своя собствена операционна система, която носи името Tizeon OS.

 

 

Тя е готова от доста дълго време, но за съжаление все още не сме видели смартфон, който да я използва. Samsung многократно оповестяваше дати за премиера, които обаче също толкова многократно бяха отлагани. Свикнали да бъдем постоянно подвеждани, сякаш предполагахме, че никога няма да видим въпросната операционна система.

 

За радост на мнозина, тази година имаше раздвижване по темата и бе представен Samsung Z — смартфон, разполагащ с 4.8" Super AMOLED дисплей със 720р HD резолюция, които използва четириядрен процесор на 2.3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот. и може би най-важното притежава Tizen OS.

 

Устройството се очакваше да се появи на пазара този месец, но сякаш очаквано от Samsung заявиха, че пускането му на пазара се отлага за неопределен период от време, което означава, че за пореден път бе отложена премиерата на смартфон използващ новата операционна система.

 

Развитието по темата сякаш беше очаквано, с оглед на факта, че преди дни в медиите се появи информация, че Samsung и Google са с доста обтегнати отношения, като камък на раздора всъщност е именно Tizen OS. Тогава стана дума, че Google са недоволни, че за повечето устройства от категорията на носимите технологии корейците пренебрегват техния Android и залагат на своето творение.

 

Може би именно тези спорове са се оказали причина за отлагането на премиерата на Samsung Z, което на практика означава, че все още е силно съмнително дали въобще някога ще видим смартфон под Tizen. Надяваме се това да се случи, макар да оставаме скептични, с оглед на факта, че Google едва ли ще позволи на такъв голям играч като Samsung да използва и двете операционни системи.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия