Prestigio с първи устройства под Windows

2014-06-29 12:01:00
Prestigio с първи устройства под Windows
Снимка: wpcentral.com

Prestigio е една от сравнително малко популярните компании у нас и едва през последните няколко години придоби популярност. Позната ни главно с бюджетните си предложения обхващащи главно смартфони и таблети под популярната мобилна операционна система Android, компанията предприе нов ход, представяйки първите си устройства, възползващи се от функцията на операционната система на Microsoft.

 

 

Смартфоните използващи Windows Phone бяха представени в Тайван по време на изложението Computex и оставиха сравнително добри отзиви у потребителите, които ги определят като достъпни устройства със задоволителни характеристики.

 

Под светлините на прожекторите попаднаха два модела — MultiPhone 8400 DUO и MultiPhone 8500 DUO. И при двата присъстваше опцията за две SIM карти, която е доста популярна на повечето пазари, макар и у нас да си остава не особено долюбвана.

 

Prestigio MultiPhone 8400 DUO зарадва феновете на компанията с 4-инчов IPS дисплей с резолюция 800х480 пиксела. За мощността на устройството ще се грижи четириядрен процесор на 1.2 GHz. Добро впечатление направи 8 MP му основна камера, за съжаление обаче на всички фенове на селфитата, предната му е едва 0.3 МР.

 

Подобрение по този показател има в по-големия брат, носещ името и MultiPhone 8500 DUO. Неговата предна камера е с цели 2MP, който изглеждат доста в сравнение с предишния модел, но не толкова много ако я сравним с други водещи смартфони. Факт е обаче, че Prestigio продава своето устройство на далеч по-достъпна цена.

 

Освен с по-добра предна камера, MultiPhone 8500 ще разполага и с по-голям дисплей, който ще бъде далеч по-добрия 5 инчов IPS дисплей с HD резолюция и покритие Gorilla Glass. Процесорът отново ще бъде четириядрен на 1.2 GHz, RAM паметта пък ще е 1 GB, а задната камера 8MP.

 

И двете устройства идват с изключително достъпни цени, като за първото — MultiPhone 8400 DUO цената е само 115 долара. А ако сте готови да се разделите с още 120 долара или иначе казано да дадете 235 долара ще може да се сдобиете с MultiPhone 8500 DUO.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия