Microsoft захапа Samsung

2014-06-26 17:31:00
Microsoft захапа Samsung
Снимка: Reuters

За никого не е тайна, че повечето от технологичните компании днес водят война помежду си, която често намира проявление в забавни и уж безобидни шеги по отношение на конкурентите. Развитието на технологиите даде възможност на повече компании да предлагат сравнителни идентични продукти, затова в повечето случай определящо за приходите на компанията е нейното име и реклама.

 

 

Това са осъзнали и богатите корейци от Samsung, които не пожалиха средства за рекламната кампания на новия си флагман — Samsung Galaxy S V. Появиха се множество рекламни клипове, които по един или друг начин, къде явно, къде чрез намек, показваха колко по-добър е флагманът на корейците, сравнение с тези на останалите компании.

 

Изключение не правят и рекламите им за таблети, където отново на мушка са останалите технологични компании. Интересна подробност е, че в повечето случай атакувани са Apple, може би, тъй като те са сред най-големите играчи на пазара. Именно такъв беше примерът с новата реклама на Galaxy Tab Pro, където корейците имитираха концепцията на отхапаната ябълка и в допълнение изтъкнаха колко по-добър е техният таблет. Ето и видео:

 

 

И тъй като Apple не е отвърнал на удара, то Microsoft решиха да подемат инициативата и да се пошегуват с корейците. Удобен повод видяха в новата рекламна кампания на S V, която беше толкова мащабна, че не само премени изгледа на летище Хийтроу в Лондон, но успяха да прекръстят и Терминал 5 на Терминал Galaxy S 5.

 

До колко е било добро решение, оставаме на вас да прецените, но маркетинг отдела на Nokia, смятат, че корейците подлъгват потребителите на летището и за да го докажат те организираха мини експедиция до там. За да направят реклама и на своите Lumia устройства, те изпратиха луминавти/ Lumianauts (от Lumia и astronaut) на мисия до въпросния терминал.

 

Те доста успешно и с не малка доза хумор се подиграли на Samsung, заявявайки, че са останали изключително разочаровани, тъй като били подведени, и се оказало, че терминал Galaxy S V всъщност няма такова нещо като полети до "галактиката" (Galaxy).

 

Това е поредният случай, в който Nokia се шегува със свой конкурент — независимо дали става въпрос за подобна акция на живо или за открити престрелки в социалните мрежи. Помните със сигурност размазаното селфи на Елън от нощта на Оскарите, когато в Twitter Nokia й препоръча да смени своя Note III с по-добър камера фон.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koko95
преди 9 години

Само да вметна: нокиа лумиа 800 падна на плочки и дисплея се счупи, самсунг галакси експресс и8730 падна 30 пъти на плочки без протектор и дисплея беше здрав.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия