Samsung изненадват с първия независещ от смартфон умен часовник

2014-06-09 19:38:00
Samsung изненадват с първия независещ от смартфон умен часовник
Снимка: Reuters

Samsung е една от компаниите, които в последните няколко години натрупа стабилно количество фенове, които с нетърпение очакват всяко ново устройство. Корейците впечатляват със своя изчистен дизайн и многообразие от към устройства, позиционирани в различни ценови класове. Добрата симбиоза между цена и качество определено пасва на изискванията на всеки потребител.

 

 

Освен с намирането на тази златна среда, предлагаща точно това, от което имат нужда всички потребители, компанията залага и на още едно изключително оръжие в борбата за привличане на повече потребители — иновацията. Всеки един производител се стреми да предложи нещо наистина революционно, но малко са тези, които си позволяват да експериментират както Samsung.

 

И сякаш, за да докажат за пореден път, че иновацията е неделима част от тях, корейците отново впечатляват със своя разработка. Тя е насочена към все по-популярните носими технологии, които за кратко време успяха да се наложат на пазара и да привлекат доста потребители.

 

Става дума за един от най-големите недостатъци на умните часовници, които потребители непрестанно изтъкват, а именно зависимостта на устройствата от смартфона. Колкото и полезни да са, те стават безсмислени, ако до тях няма смартфон, посредством, който да работят. Е това е напът да се промени, или поне така обещават от Samsung.

 

Според запознати новият часовник, няма да принадлежи към утвърдената вече Samsung Gear линия, тъй като по своето същество и функционалност ще се различава от подобните му продукти от линията. За сметка на това обаче, той ще вземе новата и набираща все по-голяма популярност операционна система на корейците, а именно Tizen OS.

 

Друго, което се споменава от източника е, че новият модел ще има още Bluetooth, GPS, пулсомер и най-същественото ще позволява провеждане на разговори, изпращане на имейли и правене на снимки, без това да изисква връзка с телефон.

 

Интересна подробност е, че Samsung вече преговаря с оператори в Европа, САЩ и Южна Корея, пише WSJ, базирайки се на свой неназован източник. Според него целта е часовникът да излезе на пазара през юни или юли тази година.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия