Как да се запазим невредими от социалните мрежи

2014-06-01 16:03:00
Как да се запазим невредими от социалните мрежи
Снимка: aorhan.com

За всеки един от нас е ясно, че социалните мрежи са неделима част от нас самите. Те заемат толкова голяма част от времето и животът ни, че да подценим тяхната важност е равносилно да подценим важността на живота си. Може би, не осъзнавате, но социалните мрежи далеч не са само място за социален контакт, обмяна на идеи и начин на забавление. Те могат да бъдат и много опасни, поради което сме ви подготвили няколко съвета, как да останете невредими от тях.

 

 

Анонимност

 

Едно от най-важните неща при социалните мрежи е да запазите колкото се може по-голяма анонимност. Това е най-сигурния начин, че ще се предпазите от множеството възможности да ви навредят. За целта добра идея е, когато си правите профил в някоя от мрежите да не използвате вашият личен имейл, а да направите нов специално за социалната мрежа. По този начин може да си спестите доста неприятности, при евентуално хакване.

 

Сигурност

 

Всяка социална мрежа има опция за настройки, която ви дава възможност да направите необходимите промени, с които да си гарантирате максимална сигурност. Абсолютно задължително е да се възползвате от тях, тъй като по подразбиране настройките на профила ви правят всичко, което споделяте публично достояние, което може да се окаже, не чак толкова полезно за вас самите. В тази връзка е добре да премахнете и опцията, която показва профила в различни интернет търсачки като Google.

 

Приятели

 

Бъдете изключително внимателни, когато добавяте приятели. За радост на всички потребители, социалните мрежи предлагат добрата опция да групираме приятелите си по определен критерии и с оглед на това да определим коя група до каква степен ще има достъп до информацията, която споделяме. Възползвайте се, непременно! Едва ли има нужда да ви предупреждаваме, че всеки път, когато непознат ви поиска приятелство трябва да бъдете изключително внимателни и да разберете кой точно е, преди да му даде достъп до данните си.

 

Лична информация

 

Една от най-големите грешки, които повечето потребители правят, е да споделят лична информация в социалните мрежи. Запомнете, че в никакъв случай не трябва да споделяте информация за това къде живеете, телефонният ви номер, или пък банкова информация. Колкото и да сте убедени в приятелите си, никога не рискувайте с тази информация, защото може да си навлечете много неприятности.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Stoqn_Trakiev
преди 10 години

а може би е време и собствениците на подобни мрежи да помислят за сигурността на своите потребители. След като се искат лични данни, ще е добре те да бъдат "Администратори на лично данни" Като се задължават да ги пазят и да не ги предоставят никъде. ( http://iconomicabg.blogspot.com/p/blog-page_2.html )

RapExotic
преди 10 години

Има и по-добър начин да се предпазим - като просто не ги използваме.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия