Големите "НЕ"-та във Facebook или как да НЕ дразним околните [част втора]

2014-05-14 16:45:00
Големите
Снимка: thinkstockphotos.com

Във Facebook определено има доста дразнещи индивиди, които не заслужават да бъдат в ничия friend листа. Не, че всички от тях са лоши хора, просто повечето наистина не знаят как да се държат online и досаждат на околните с глупостите си – от самолайкването, през selfie снимките до сръчкването. Ако не искаш да бъдеш и ти един от тези дразнители, виж кои са нещата в социалната мрежа Facebook, които можеш да правиш, но не бива, за да не бъдеш трън в очите на околните:

 

Poke-ването – това не е приятно както на живо, така и във Facebook. Ако искате да напомните на някого за себе си, няма смисъл да го сръчквате. Постнете му нещо на стената или му пишете лично съобщение. Poke-ването е супер безсмислено действие, което дразни доста хора.

 

 

Депресиращи статуси – да, животът е гаден понякога, но това не означава, че трябва цялата ви стена да е изпълнена със снимки и статуси, с които хейтвате света. Това, че сте скъсали с гаджето не означава, че трябва да заклеймявате любовта и да спрете да вярвате в нея. На хората им се случват далеч по-сериозни и болезнени неща, но те не се оплакват във Facebook. Просто, защото няма смисъл и е супер дразнещо за околните.

 

Позьорско чекиране – има хора, които като че ли ходят наляво – надясно, само за да могат да се отбележат къде са били. Няма смисъл да съобщавате на facebook приятелите си, че сте на фитнес, ако тренировката ви не е пълноценна и само сте се разходили до залата. Така заблуждавате себе си, че тренирате и се поддържате във форма. Всъщност единственото, което правите, е да показвате на хората, които не ги интересува, къде се намирате. Същото е и със чекирането от разни места и забележителности. Вместо да отделяте излишно време и внимание на Facebook, обърнете внимание на хората, с които сте, и си създайте незабравими спомени, които са много по-важни от поредното чекиране, снимка или статус.

 

Снимки на храна – всеки е наясно с факта, че се храните. Иначе досега да бяхте умрели. Няма обаче нужда вашите facebook приятели да са наясно с вкусовите ви предпочитания. Ако са ви истински приятели, те ще знаят дали обичате пица, какъв сладолед харесвате и т.н. Всеки яде и всеки е виждал храна, няма нужда да си качвате такива снимки, защото е доста безсмислено и в същото време дразнещо.

 

 

Постване на песни – няма лошо от време на време да си поствате някоя песен, която ви харесва. Няма значение дали е актуален хит или отговаря на моментното ви състояние. Това обаче става адски дразнещо, когато го правите ежедневно. Затова не прекалявайте!

 

Feeling манията – тази опция е подходяща за използването на наистина специални случаи, но тя губи своят чар, когато се използва ежедневно и за всичко.

 

Пращането на покани за игра – има хора, които толкова много се дразнят на това, че трият всичките си приятели, които им пращат такива покани. Няма лошо да се зарибиш по дадена игра и да я играеш, но това не означава, че трябва да досаждаш на околните със своята нова мания.

 

 

Общ акаунт – някои двойки го играят толкова влюбени, че си правят общ профил, защото смятат, че няма какво да крият един от друг и не са им нужни два акаунта. Това обаче е адски смешно отстрани. Няма лошо двама души да се обичат, напротив, но това не означава, че трябва да забравят, че са отделни личности с различни интереси и приятели. Много е тъпо да искаш да пишеш на приятелката си, но да не знаеш дали гаджето й първо ще види съобщението или тя. Ами ако искаш да й кажеш нещо лично?

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия